ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανακηρύχθηκαν οι 56 νέοι Βουλευτές

Παρακολουθήστε ζωντανά τη διαδικασία

24news team

Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων επί της προσέλευσης, έγινε το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία η ανακήρυξη των 56 νέων Βουλευτών και των 2 Αντιπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων.

Τους αντιπροσώπους των Θρησκευτικών Ομάδων ανακήρυξε ο Γενικός Έφορος Εκλογών. Τους νέους Βουλευτές της πρώτης κατανομής ανακήρυξαν οι Έφοροι Εκλογής της οικείας εκλογικής περιφέρειας και τους νέους Βουλευτές της δεύτερης κατανομής (α΄ και β’ φάση) ανακήρυξε ο Γενικός Έφορος Εκλογών.

Ανακηρύχθηκε ως επανεκλεγής ο Γιαννάκης Μούσα των Μαρωνιτών και η Αντονέλλα Μαντοβάνι των Λατίνων. Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόσωπος των Αρμενίων, Βαρτκές Μαχτεσιάν επανεξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο και ανακηρύχθηκε στις 14 Μαΐου.

Δείτε εδώ τους 56 νέους βουλευτές.

Ζωντανά η τελετή ανακύρηξης των νέων βουλευτών:

Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες συζήτησης των εκλογών στα συλλογικά όργανα του ΑΚΕΛ, είπε ο Α. Κυπριανού

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες συζήτηση του εκλογικού αποτελέσματος από τα συλλογικά όργανα του κόμματος, τα οποία θα αποφασίσουν και σε ό,τι αφορά την Προεδρία της Βουλής

Σε δήλωση μετά την ανακήρυξη των Βουλευτών που ανέδειξε η εκλογική διαδικασία της 30ης Μαΐου, ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε τις 80.000 ψηφοφόρους που στήριξαν το ΑΚΕΛ στην εκλογική αναμέτρηση και τις εκατοντάδες εθελοντές που, όπως είπε, εργάστηκαν ακατάπαυστα και ιδιαίτερα την Κυριακή, ώστε να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε.

Δήλωσε ότι το αποτέλεσμα τους λύπησε και πρόσθεσε ότι θα τροχιοδρομηθούν οι διαδικασίες που θα επαναφέρουν το ΑΚΕΛ στη θέση της πολιτικής σκηνής του τόπου που του αξίζει να βρίσκεται και το χαμόγελο θα ανθίσει ξανά στα χείλη τους.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι καθορίστηκε συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος την Τετάρτη και συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο, που θα καθορίσει την ημερομηνία που θα συγκληθεί το Συνέδριο.

Αβέρωφ Νεοφύτου -  «Παραμένουμε η πρωταγωνιστική δύναμη στον τόπο μας»

Σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον μόνος απέναντι σε 14 κόμματα ο ΔΗΣΥ πέτυχε ένα σημαντικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, επισημαίνοντας παράλληλα πως «Παραμένουμε η πρωταγωνιστική δύναμη στον τόπο μας. Όταν είμαστε όλοι μαζί η Κύπρος είναι πιο δυνατή και βγαίνει πιο κερδισμένη.

Νικόλας: Το ΔΗΚΟ ξεκινά από σήμερα σκληρή δουλειά

Το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) και η κοινοβουλευτική του ομάδα αρχίζει από σήμερα σκληρή δουλειά για προώθηση των προτάσεών του και για αντιμετώπιση των προκλήσεων για το καλό του τόπου και του λαού, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος προσερχόμενος στο Φιλοξενία για την ανακήρυξη των Βουλευτών, πλαισιούμενος από τους Βουλευτές του κόμματος.

«Από σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ ξεκινά σκληρή δουλειά για να μπορέσουμε να προωθήσουμε τις προτάσεις του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

«ΤΟ ΔΗΚΟ θα συνεχίσει την αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στήριξη των ευάλωτων ομάδων», πρόσθεσε.

«Μπροστά μας υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις ως κοινοβουλευτική ομάδας θα καταβάλουμε το άπαν των δυνάμεών μας για να τις αντιμετωπίσουμε προς όφελος του τόπου και του λαού μας», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος είπε, «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για κάθαρση διαφάνεια και εξυγίανση της πολιτικής ζωής του τόπου μας».

Χρίστου ΕΛΑΜ: Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους για στήριξη και να υποσχεθούμε ότι από σήμερα πιάνουμε δουλειά.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση