ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛ: Συνωστισμός υποψηφίων για συμπερίληψη στα ψηφοδέλτια

Στήνει κάλπες την Κυριακή – Μειωμένο μόνο το ενδιαφέρον στην Λευκωσία

Στέλιος Ξιουρής

Τα κόκκινα ψηφοδέλτια βρίσκονται στο τελικό στάδιο και αναμένεται εκτός απροόπτου την ερχόμενη Κυριακή να διαμορφωθούν με ψηφοφορία από τις Επαρχιακές εκλογικές συνδιασκέψεις.

Συγκεκριμένα, μετά από τις εισηγήσεις των κομματικών ομάδων βάσης ( ΚΟΒ) για πρόσωπα που είναι ικανά για να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια, πραγματοποιείται το δεύτερο στάδιο της μακράς εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας του ΑΚΕΛ.
Οι προτεινόμενοι εφόσον αποδεχθούν, θα περάσουν από την βάσανο των Επαρχιακών επιτροπών οι οποίες και θα συνέλθουν διαδικτυακά το ερχόμενο διήμερο Παρασκευή- Σάββατο.

Ακολούθως, όσοι περάσουν από το σχετικό κόσκινο θα βρεθούν στο προτελευταίο σκαλοπάτι που είναι οι Επαρχιακές εκλογικές συνελεύσεις. Εκεί τα μέλη με μυστική ψηφοφορία θα κατατάξουν τους προτεινόμενους στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλοντας να είναι πιστό στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας να παραχωρηθεί σχετική άδεια ώστε με την χρήση γραπτού μηνύματος να προσέλθουν τα στελέχη στα επαρχιακά γραφεία για να ψηφίσουν τους εκλεκτούς τους που θα δώσουν την κρίσιμη, όπως την χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, μάχη των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου.

Η τελική έγκριση – διαμόρφωση των ψηφοδελτίων θα γίνει σε συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής στα τέλη Ιανουαρίου.

Πάντως το ενδιαφέρον των στελεχών σε όλες τις επαρχίες είναι ιδιαίτερα μεγάλο και ενθαρρυντικό, αφού στην προκειμένη με την ευγενή άμιλλα μεταξύ των υποψηφίων, θα ωφεληθεί το κόμμα της αριστεράς. Περιορισμένο – για τα δεδομένα της πρωτεύουσας- ενδιαφέρον παρατηρείται στην Λευκωσία, αφού είναι τοις πάσι γνωστό ότι η παρουσία της ηγεσίας του κόμματος στο ψηφοδέλτιο- Στεφάνου- Λουκαίδης- Δαμιανού- Χριστοφίδης και της Ειρήνης Χαραλαμπίδου, στερεί την ευκαιρία από στελέχη να έχουν ευκαιρίες εκλογής.

Όπως μας μεταφέρουν στελέχη του ΑΚΕΛ που κατοικοεδρεύουν στην Εζεκία Παπαϊωάννου, η ηγεσία είναι ενθαρρυμένη από το ενδιαφέρον των στελεχών και προσδοκεί ότι μέσω του καταρτισμού ισχυρού ψηφοδελτίου θα ανεβάσει τα ποσοστά του…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X