ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛ: Μονόδρομος η παραίτηση Γιολίτη

Απρόκλητη και αδικαιολόγητη η αστυνομική βία εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών λέει σε ανακοίνωση το ΑΚΕΛ

Μονόδρομο αποτελεί η παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης Έμιλυς Γιολίτη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ με αφορμή τον ρόλο της αστυνομίας στη διαδήλωση του Σαββάτου. Όπως αναφέρεται «οι συνολικές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης δεν αναιρούν τις ευθύνες της Υπουργού, η οποία άλλωστε έχει δείξει δείγματα γραφής της νοοτροπίας και των πρακτικών της. Η Υπουργός οφείλει να πάψει να κρύβεται. Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τα κρούσματα κρατικού αυταρχισμού και η παραίτηση της Υπουργού αποτελεί μονόδρομο».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η απρόκλητη και αδικαιολόγητη αστυνομική βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, χθες στη Λευκωσία, συνιστά νέο επεισόδιο στον αυταρχισμό και την αλαζονεία της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού. Η Υπουργός Δημόσιας Τάξης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας πρέπει να δώσουν απαντήσεις για τις εντολές που έδωσαν χθες και να μην επιχειρήσουν να μετακυλίσουν τις ευθύνες αλλού.

Γίνεται ξανά φανερό ότι αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού να μετέλθει, ανάμεσα σε άλλα, τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή απέναντι στη λαϊκή οργή για τα αδιέξοδα στα οποία οδήγησε τη χώρα. Πρόκειται για μια πορεία επικίνδυνη για τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών και το κράτος δικαίου.

Οι συνολικές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης δεν αναιρούν τις ευθύνες της Υπουργού, η οποία άλλωστε έχει δείξει δείγματα γραφής της νοοτροπίας και των πρακτικών της. Η Υπουργός οφείλει να πάψει να κρύβεται. Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τα κρούσματα κρατικού αυταρχισμού και η παραίτηση της Υπουργού αποτελεί μονόδρομο.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον της Βουλής, όπου θα εγγράψει το θέμα το ΑΚΕΛ, τόσο για τις εντολές που έδωσε στην αστυνομία κατά τη χθεσινή διαδήλωση όσο και για τη συνεχιζόμενη αντισυνταγματική απαγόρευση των διαδηλώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X