ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛ κατά Χαρτσιώτη για Μονή Αββακούμ: «Να κινήσει τις διαδικασίες για να διερευνηθεί ποινικά η υπόθεση»

Δεν μπορεί πλέον να ενεργεί ως συνήγορος Μητροπόλεων, αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος

Ανακοινώσεις

«Πυρά» κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης, Μάριου Χαρτσιώτη, εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ αναφορικά με το σκάνδαλο στην Μονής του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος «είναι πρωτοφανές ο αρμόδιος Υπουργός αντί να επιδιώξει έρευνα και να δρομολογήσει τις ενδεδειγμένες διαδικασίες για μια υπόθεση που ενδέχεται να περιλαμβάνει εξαπάτηση, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και δόλο και άλλες ενδεχόμενα ποινικά κολάσιμες ενέργειες, ν’ αναφέρεται σε δημοσιεύματα και διαψεύσεις και να δίνει εκ των προτέρων άφεση».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης προέβη σήμερα σε δηλώσεις αναφορικά με την υπόθεση της Μονής του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι αναφέροντας ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης παρακολουθεί με διακριτικότητα την υπόθεση και ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει έρευνα αφού δεν υπάρχει καταγγελία.

Είναι πρωτοφανές ο αρμόδιος Υπουργός αντί να επιδιώξει έρευνα και να δρομολογήσει τις ενδεδειγμένες διαδικασίες για μια υπόθεση που ενδέχεται να περιλαμβάνει εξαπάτηση, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και δόλο και άλλες ενδεχόμενα ποινικά κολάσιμες ενέργειες, ν’ αναφέρεται σε δημοσιεύματα και διαψεύσεις και να δίνει εκ των προτέρων άφεση.

Ο κ. Χαρτσιώτης δεν μπορεί πλέον να σκέφτεται και να ενεργεί ως δικηγόρος, ούτε ως συνήγορος Μητροπόλεων. Είναι πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Δικαιοσύνης και οφείλει να κινήσει τις διαδικασίες για να διερευνηθεί ποινικά μια τέτοια υπόθεση.

Οι αρχές οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους και απέναντι τους πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι ίσοι, είτε φοράνε ράσα είτε όχι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση