ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
12° Λευκωσία,
22 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

ΑΚΕΛ για πλημμύρες στη ΜΕΘ Λάρνακας: «Εικόνες Ντροπής»

«Μπάζει από παντού» ο δημόσιος τομέας υγείας

ΚΥΠΕ

Σε ανακοίνωση προχώρησε το ΑΚΕΛ σε σχέση με τις «εικόνες ντροπής» όπως τις χαρακτηρίζουν, αναφορικά με τις πλημμύρες στην Εντατική του Νοσοκομείου Λάρνακας μετά το σπάσιμο σωλήνα.

Στην ανακοίνωση του το κόμμα καλεί την Κυβέρνηση να απολογηθεί και τονίζει την ανάγκη αντικατάστασης της διακυβερνήσεως αναφορικά με τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές.

Η Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Εικόνες ντροπής στην Εντατική του Νοσοκομείου Λάρνακας, όταν μετά από διαρροές η οροφή έμπαζε τεράστιες ποσότητες νερού.

Εικόνες ντροπής, που δεν συνιστούν ένα μεμονωμένο γεγονός. Αντιθέτως, η κακοδιαχείριση της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού οδήγησε στο να «μπάζει από παντού» ο δημόσιος τομέας υγείας, παρά την υπερπροσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό, ιδιαίτερα στις συνθήκες της πανδημίας.

Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, αφού για παράδειγμα στην Λάρνακα, η εντατική που έμπαζε νερά δεν έχει καν εντατικολόγο. Την προβληματική οργάνωση και λειτουργία, η οποία έχει επιδεινώσει, αντί να επιλύσει τα προβλήματα που υπήρχαν με το παλαιότερο μοντέλο διοίκησης. Καταγγέλλουμε τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλισμό. Την απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού και οράματος, αφού ακόμη περιμένουμε τον οδικό χάρτη για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα υγείας που απαιτούμε εδώ και χρόνια και ζήτησε ομόφωνα και η Επιτροπή Υγείας της Βουλής.

Καλούμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού να αναλάβει τις ασήκωτες ευθύνες της και να λογοδοτήσει αλλά και να απολογηθεί για την κατάντια στην οποία έχει οδηγήσει το Δημόσιο Τομέα Υγείας. Δεν αναμένουμε, ασφαλώς, στο δέκατο χρόνο της διακυβέρνησης τους να αλλάξουν τις προτεραιότητες και τις πολιτικές τους για υποβάθμιση του Δημόσιου τομέα υγείας. Μια τέτοια αλλαγή μπορεί να επέλθει μόνο μέσα από την αντικατάσταση της παρούσας αντιλαϊκής διακυβέρνησης από μια προοδευτική διακυβέρνηση με κοινωνικές ευαισθησίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση