ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
27° Λευκωσία,
20 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

ΑΚΕΛ για κατάργηση δωρεάν rapid test: «Απαράδεκτο να επιβαρύνονται οικονομικά οι εργαζόμενοι»

Η κυβέρνηση να επαναξιολογήσει και να αναστείλει την απόφασή της για κατάργηση των δωρεάν rapid test

Ενόψει του αυριανού Υπουργικού Συμβουλίου καλούμε ξανά την κυβέρνηση να αναστείλει και να επαναξιολογήσει την απόφασή της για κατάργηση των δωρεάν rapid test.

Εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων και με δεδομένη την κατεύθυνση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου η πρόσβαση σε δωρεάν rapid test και όσων έχουν εμβολιαστεί και όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, λειτουργεί ως μέτρο πρόληψης και έτσι πρέπει να συνεχίσει.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά εργαζόμενους είναι κατά την άποψή μας απαράδεκτο να επιβαρύνονται οικονομικά για να έχουν πρόσβαση στην εργασία τους.

Δυστυχώς, μετά από ένα χρόνο πανδημίας η κυβέρνηση αντί να επενδύσει στην ενίσχυση του δημόσιου τομέα υγείας και ιδιαίτερα των δημόσιων νοσηλευτηρίων, περιορίζεται στην εφαρμογή μέτρων τα οποία εναποθέτουν στους ώμους των πολιτών τη δική της ευθύνη και δημιουργούν πόλωση και διχασμό στην κοινωνία.

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει την έκκληση του στην Κυβέρνηση να καταρτίσει άμεσα συγκεκριμένη στρατηγική με στόχο να πείσει και όχι να εξαναγκάσει, εμπλέκοντας τους προσωπικούς και ειδικούς ιατρούς για να απαντήσουν στις ανησυχίες και τις εύλογες φοβίες και να ενημερώσουν πειστικά και τεκμηριωμένα για την ανάγκη εμβολιαστικής κάλυψης.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση