ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΚΕΛ για Φυλακές: «Τι ακριβώς θέλει να μελετήσει η Υπουργός Δικαιοσύνης;»

Η σχετική ανακοίνωση

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ αναφορικά με την αντίδραση της Υπουργού Δικαιοσύνης, στην τοποθέτηση Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα για τις φυλακές.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Όταν καταρρέει το σπίτι σου δεν κάνεις μελέτες στατικής επάρκειας

Η αντίδραση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στη δημόσια τοποθέτηση του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα αλλά και στα όσα έγκυρα δημοσιοποιούνται από ΜΜΕ -εκ νέου- για την επικίνδυνη κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές, είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Όταν καταρρέει το σπίτι σου δεν κάνεις μελέτες στατικής επάρκειας. Η δήλωση της κας Δράκου ότι θα μελετήσει και θα δει πώς θα ενεργήσει είναι ενδεικτική των πραγματικών προθέσεων. Οι κυβερνώντες δεν θέλουν –ούτε σε αυτήν την περίπτωση- να σταθούν απέναντι από τη διαφθορά. Το ίδιο έπραξαν και με τα χρυσά διαβατήρια, το ίδιο πράττουν και με την παράνομη δράση πρώην ισραηλινών πρακτόρων. Διότι είναι οι ίδιοι μέρος του προβλήματος.

Το ΑΚΕΛ τοποθετείται δημόσια και προειδοποιεί εδώ και χρόνια για την πραγματική κατάσταση στο σωφρονιστικό ίδρυμα. Μιλήσαμε έγκαιρα για προσπάθεια συγκάλυψης αλλά και εξωραϊσμού της πραγματικής εικόνας η οποία είναι άκρως επικίνδυνη. Τον περασμένο Ιούλιο καλέσαμε όλους τους συνυπεύθυνους να τοποθετηθούν αντί να κρύβονται. Εγγράψαμε το θέμα στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής για να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, σε μια προσπάθεια να δρομολογηθεί ουσιαστική εξυγίανση, απόδοση ευθυνών, κάθαρση και τιμωρία. Μάς ανησυχούν τα παιγνίδια εξουσίας και διαπλοκής ανάμεσα στην Αστυνομία και τη Διεύθυνση των Φυλακών. Απαιτούμε πλήρη εξιχνίαση και διαφάνεια.

Όλα αυτά θα έπρεπε να ενεργοποιούσαν τα πολιτικά αντανακλαστικά των κυβερνώντων. Αντί τούτου, προσπαθούν να κάνουν διαχείριση που μοιάζει με συγκάλυψη. Αν η αρμόδια Υπουργός δεν ενεργήσει άμεσα, μοιραία οι ευθύνες μεταφέρονται στην ίδια και στην κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Χτες, αν και επιλεκτικά ως προς τον χειρισμό άλλων πορισμάτων όπου επέβαλαν συσκότιση (Συνεργατισμός, κατασκοπευτικό βαν) ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, σε ανεξέλεγκτη και άκρως επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια και τη ζωή ανθρώπων εντός και εκτός Φυλακών με σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια ασφάλεια και τάξη.

Διερωτόμαστε, τί ακριβώς θέλει να μελετήσει η Υπουργός Δικαιοσύνης;

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση