ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛ για βία στα γήπεδα: «Δεν αρκούν οι νόμοι»

«Χρειάζεται πρόληψη και παιδαγώγηση» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κόμμα

Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ σχετικά με τη βία στα γήπεδα στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «οι πανηγυρισμοί ότι με τη νομοθεσία θα αντιμετώπιζαν τη βία εντός και εκτός γηπέδων έπεσαν στο κενό. Η κυβέρνηση επί 9,5 χρόνια δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα. Αντίθετα, επέτεινε με τις πολιτικές της το αίσθημα ανασφάλειας εντός και εκτός γηπέδων».

Η ανακοίνωση του Κόμματος

Τα τελευταία επεισόδια βίας εκτός γηπέδων μετά από δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες του Σαββατοκύριακου δικαιώνουν τη θέση του ΑΚΕΛ ότι η νομοθεσία κατά της βίας δεν θα έλυνε δια μαγείας τα προβλήματα και δεν θα τερμάτιζε ένα φαινόμενο που έχει σχέση με κοινωνικά προβλήματα και αδιέξοδα. Τα φαινόμενα βίας εντός και εκτός γηπέδων μπορούν να αντιμετωπιστούν όταν αντιμετωπιστούν οι αιτίες που τα δημιουργούν. Οι κυβερνώντες με τις πολιτικές τους δεν βοήθησαν να αντιμετωπιστούν αυτές οι αιτίες αλλά να πολλαπλασιαστούν. Οι πανηγυρισμοί ότι με τη νομοθεσία θα αντιμετώπιζαν τη βία εντός και εκτός γηπέδων έπεσαν στο κενό. Η κυβέρνηση επί 9,5 χρόνια δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα. Αντίθετα, επέτεινε με τις πολιτικές της το αίσθημα ανασφάλειας εντός και εκτός γηπέδων.

Πάγια θέση του ΑΚΕΛ είναι ότι αυτά τα φαινόμενα μπορούν και πρέπει να   αντιμετωπιστούν μαζί με τη νομοθεσία και να προληφθούν με ολιστική προσέγγιση η οποία περιλαμβάνει και παιδαγωγικά μέτρα μέσα από το σχολείο. Προτάσεις δόθηκαν, βούληση δεν υπήρξε από πλευράς της κυβέρνησης. Απέτυχε παταγωδώς και σ’ αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X