ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
27° Λευκωσία,
25 Ιουλίου, 2021
sport fm - listen live

ΑΚΕΛ: Δεν θα συμμετάσχουμε στην υποεπιτροπή που προεδρεύει το ΕΛΑΜ

Η ανακοίνωση του Κόμματος

Το ΑΚΕΛ, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, εκφράζει την ικανοποίηση του για την επίτευξη συμφωνίας και συνεννόησης όσον αφορά τις προεδρίες των επιτροπών.

Ωστόσο όμως, εκφράζει, όσον αφορά την παραχώρηση προεδρίας επιτροπής στο ΕΛΑΜ, την κάθετη διαφωνία, τονίζοντας πως ως θέση αρχής στο κόμμα, δεν θα συμμετάσχει στην υποεπιτροπή προεδρίας του ΕΛΑΜ.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Καθ’ όλη τη διάρκεια των διεργασιών για τις προεδρίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών, το ΑΚΕΛ επέμεινε ότι πρέπει να εξευρεθούν συναινετικές λύσεις στο πλαίσιο του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και της κοινοβουλευτικής πρακτικής. Είχαμε επίσης τη θέση ότι και τα μικρά κόμματα πρέπει να πάρουν προεδρίες επιτροπών. Το τελικό αποτέλεσμα της συνεννόησης μάς ικανοποιεί.

Όσον αφορά στο ζήτημα της παραχώρησης προεδρίας επιτροπής στο ΕΛΑΜ το ΑΚΕΛ εξέφρασε εξ’ αρχής και διατήρησε μέχρι τέλους τη διαφωνία του. Επισημάναμε σε όλους την πρακτική που ακολουθείται στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου στην ακροδεξιά δεν παραχωρείται καμία προεδρία έπειτα από συνεννόηση όλων των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων.

Σημειώνουμε ξανά τη διαφωνία μας για την παραχώρηση προεδρίας στο ΕΛΑΜ έστω και σε υποεπιτροπή. Το ΑΚΕΛ, παραμένοντας συνεπές στη θέση αρχής που έχει εκφράσει, δεν θα συμμετέχει στις εργασίες της υποεπιτροπής που θα προεδρεύει το ΕΛΑΜ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση