ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απειλεί και θυμάται το 1974 ο Ακάρ

«Εμείς λέμε αυτά που πρέπει...»

Η Τουρκία έχει την ίδια αποφασιστικότητα όπως και το 1974 για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τ/Κ, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ μιλώντας σε τελετή που διοργανώθηκε στο αρχηγείο του τουρκικού στρατού για την Ημέρα των Βετεράνων.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε ότι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της ‘γαλάζιας πατρίδας’ με αποφασιστικότητα, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. “Δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως υποχώρηση και αδυναμία ο σεβασμός μας στο διεθνές δίκαιο και η επιθυμία μας για σχέσεις καλής γειτονίας, ούτε και να εκλαμβάνεται ως απειλή η δήλωσή μας ότι ‘δεν επιτρέπουμε τη δημιουργία τετελεσμένων, θα υπερασπιστούμε τα δίκαια και δικαιώματά μας’”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός προσθέτοντας ότι η η προσέγγιση της Τουρκίας είναι πολύ καθαρή. “Εμείς λέμε αυτά που πρέπει με λογικό τρόπο", ισχυρίστηκε.

Είμαστε υπέρ μιας βιώσιμης και περιεκτικής λύσης στην Κύπρο. Πιστεύουμε ότι μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η ειρήνη, η γαλήνη και η σταθερότητα στο νησί. Επιδεικνύουμε μια στάση αρχής στο θέμα του δίκαιου διαμοιρασμού των φυσικών πηγών της ανατολικής Μεσογείου. Όπως προστατεύσαμε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας το 1974, και σήμερα έχουμε την ίδια αποφασιστικότητα. Ως εγγυήτρια χώρα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε και τα δικά μας δικαιώματα και των Κυπρίων αδελφών μας”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X