ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αδάμος Αδάμου - Βολιδοσκοπήθηκε για Υπουργός Υγείας

Τα σενάρια για τις αλλαγές στο Κυβερνητικό σχήμα

Το κύριο πρόσωπο που φημολογείται εδώ και καιρό πως θέλει να αποχωρήσει, είναι ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. Ο ίδιος όπως λέγεται ήθελε να διαφύγει του κινδύνου η πανδημία και να αποχωρήσει από την πολιτική. Η τελική απόφαση φέρεται πως θα ληφθεί μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα δημοσιοποιηθεί. Ήδη έχει γίνει μία πρώτη συζήτηση και το είχε καταγράψει στο παρελθόν η «Καθημερινή», όμως αναμένεται και η τελική απόφαση. Μάλιστα για την θέση του έχει βολιδοσκοπηθεί ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου, χωρίς να είναι γνωστό τι θα κάνει τελικώς. Όνομα το οποίο ακουγόταν εντόνως πως θέλει να αποχωρήσει ήταν ο Κωνσταντίνος Πετρίδης το οποίο φρόντισε να πάρει πίσω πρόσφατα, ίσως μετά από προτροπή του Νίκου Αναστασιάδη.

Το όνομα του κ. Πετρίδη άρχισε να ψιθυρολογείται για την δημαρχία Λευκωσίας ωστόσο, μετά και από διαβούλευση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι τέτοιο απομακρύνεται. Πρόσωπο που συζητείται κατά πόσο θα μείνει ή όχι στη θέση του είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος και δεν αποκλείεται κάποια άλλη μετακίνηση προσώπων με στόχο την ανανέωση.

Υπενθυμίζεται άλλωστε, πως υπάρχουν τρεις θέσεις να πληρωθούν, όπως το υφυπουργείο πολιτισμού, το υφυπουργείο κοινωνικής πρόνοιας και η επιτροπή εθελοντισμού από την οποία έχει αποχωρήσει προσφάτως ο Γιάννης Γιαννάκη και εκεί αναμένονται αρκετές εξελίξεις. Πινδάρου και Προεδρικό θέλουν με κάθε τρόπο να κρατήσουν κοντά και πρόσωπα τα οποία έδωσαν τη μάχη τους στις εκλογές, αλλά δεν κατάφεραν να εκλεγούν, όπως οι Ξένια Κωνσταντίνου και Μιχάλης Σοφοκλέους που έχουν ένα ευρύτερο ακροατήριο το οποίο φοβάται πως χάνει η κυβερνώσα παράταξη. Τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα.

Πηγή: Η Καθημερινή / Της Μαρίνας Οικονομίδου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση