ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ad Hoc Επ. Δημογραφικού - Ζαχαρίας Κουλίας: «Οι ελίτ και οι άλλοι»

Σκοπός της Επιτροπής είναι να ετοιμαστεί πρόταση η οποία θα σταλεί προς στα αρμόδια Υπουργία

Παναγιώτης Ευριπίδου

Συζητήθηκε την Τρίτη (16/11) στην Ad Hoc Επιτροπή Δημογραφικού, το θέμα της υπογεννητικότητας, με τα μέλη της Επιτροπής να προσφεύγουν σε διάλογο ενώ ταυτόχρονα κατατέθηκε υπόμνημα ενώπιων των Βουλευτών, το οποίο περιείχε απόψεις από οργανωμένους φορείς και κοινωνικά σύνολα.

Σκοπός της Επιτροπής είναι να ετοιμαστεί πρόταση η οποία θα σταλεί προς στα αρμόδια Υπουργία για να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Κύπρο.

Αρχικά τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Πάφου του ΔΗΣΥ, κος Χαράλαμπος Πάζαρος, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σαν ΔΗΣΥ ετοιμάζουμε ένα έγγραφο. Τα ξανασυζητήσαμε στην επιτροπή. Στήριξη των νεαρών ζευγαριών για απόκτηση παιδιών. Για εμάς το θέμα είναι οικονομικό και συμφιλίωσης της οικογένειας για να στηριχθούν».

«Το θέμα του δημογραφικού είναι σοβαρό που θα πρέπει να απασχολήσει όλους. Να κρατά τον κόσμο σε αφύπνιση. Κάποιες εισηγήσεις από την κοινοβουλευτική ομάδα θα τις καταθέσουμε. Θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Να βρούμε τον τρόπο, να επενδύσουμε στο μέλλον του τόπου. Όταν ένας λαός δεν γεννά είναι καταδικασμένος σε αφανισμό.

Τα τελευταία 15 χρόνια δεν επενδύουμε σε αυτό τον τομέα. Στο μεταναστευτικό δώσαμε 118 εκατομμύρια. Πρώτο μας μέλημα να λύσουμε τα προβλήματα μας και μετά να δώσουμε στους άλλους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Ζαχαρίας Κουλίας, ανέφερε πως ορισμένα επιδόματα όπως αυτά για τους πολύτεκνους έχουν κοπεί λόγω της οικονομικής κρίσης. «Η ουσία είναι τούτη η Πολιτεία να βρει τους δραστικούς τρόπους για να επαναφέρει τις γεννήσεις, να δώσουμε ώθηση στα νέα ζευγάρια. Το Κυβερνών κόμμα έκανε δύο τάξεις. Οι ελίτ και οι άλλοι».

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ιδίου κόμματος, Παύλος Μυλωνάς, ανέφερε πως πρέπει να δοθούν κίνητρα ενώ ο θεσμός της οικογένειας είναι σε παρακμή στην κοινωνία λόγω και της εκπαίδευσης. «Η Νέα τάξη πραγμάτων, τα έθνη και τα κράτη δημιουργούνταν από την οικογένεια. Αυτοί είμαστε. Όταν αυτό έφυγε από την εκπαίδευση ως συντηρητικό, παρωχημένο και εθνικιστικό, η δική μου προσέγγιση είναι εντελώς διαφορετική. Στον πυρήνα της εκπαίδευσης μας επικράτησε η νέα τάξη πραγμάτων. Μάθαμε να λειτουργούμε με ένα τρόπο όπου πάνω από όλα είναι το ατομικό συμφέρον. Ελπίζουμε να έχουν ανοιχτά αυτιά όλα τα κόμματα ώστε να στηρίξουμε αυτό το πράγμα».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X