ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αβέρωφ: «Χρειαζόμαστε δυνατούς συμμάχους και ενότητα»

Ο επιμνημόσυνος λόγος του προέδρου του ΔΗΣΥ

ΚΥΠΕ

Δυνατοί σύμμαχοι και ενότητα, οι προϋποθέσεις για την απελευθέρωση του τόπου μας, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος ΠτΔ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε επιμνημόσυνο λόγο του στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΑΚ Νικόλαου Π. Γιάγκου, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στα Κάτω Πολεμίδια.

Όπως ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, οι επιμνημόσυνοι λόγοι δεν χρειάζονται για να εξηγήσουμε το μεγαλείο όσων είχαν την επιλογή να ζήσουν και προτίμησαν τον θάνατον για να είναι πανάξια στο πάνθεον των αθανάτων, αλλά ως ευκαιρία «να ανασκοπούμε το παρελθόν, να αξιολογούμε με σύνεση και σωφροσύνη το παρόν και να προδιαγράφουμε το μέλλον της ιδιαίτερης μας πατρίδας».

Λέγοντας πως «δεν είναι για μια μοιρασμένη Κύπρο που έδωσαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν οι ήρωες μας, αλλά για να ζήσουμε σε μια ελεύθερη Κύπρο», ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως όταν ο ελληνισμός ήταν ενωμένος, κατέγραφε χρυσές σελίδες δόξας και τιμής, ενώ όταν τον τρώει «το σαράκι της εθνικής διχόνοιας, ο ελληνισμός και ο κυπριακός ελληνισμός βίωσε εθνικές συμφορές».

«Είχαμε την ατυχία να έχουμε γείτονα έναν αδίστακτο κατακτητή, αλλά την ίδια ώρα πρέπει κι εμείς να κάνουμε την αυτοκριτική μας, γιατί και με δικά μας λάθη και παραλήψεις δώσαμε την αφορμή κα σήμερα ζούμε σε μια μοιρασμένη πατρίδα» συμπλήρωσε.

Υπέδειξε δε ότι, μέσα στους καθημερινούς τσακωμούς των κομμάτων, όταν υπάρχει μια εθνική συμφορά, ο εχθρός δεν κάνει επιλογές και πως «οι μαυροφορεμένες μάνες είναι όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων, οι πρόσφυγες, αγνοούμενοι, αιχμάλωτοι, αυτοί που έχασαν τη ζωή τους, είναι και αριστεροί και δεξιοί και κεντρώοι και σοσιαλιστές».

Στον επιμνημόσυνο του λόγο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως είμαστε μια μικρή χώρα και για να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από την κατοχή θέλουμε δυνατούς φίλους και δυνατούς συμμάχους και αυτή ότι πρέπει αυτό να είναι η προτεραιότητα μας.

«Αξιολογώντας σήμερα τις διεθνείς συνθήκες, να προσπαθήσουμε, με την αξιοπιστία μας, με σωφροσύνη και σύνεση, να αποκτήσουμε δυνατούς φίλους, δυνατούς συμμάχους, για να είναι δίπλα μας, να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε έναν απαράδεκτο Ερντογάν, που απειλεί όχι μόνο την Κύπρο αλλά την Ελλάδα και ολόκληρο τον ελληνισμό», πρόσθεσε.

Επαναλαμβάνοντας ότι η διχόνοια μας οδήγησε σε εθνικές καταστροφές και η ενότητα σε εθνικές επιτυχίες, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως «χρειάζεται και επιβάλλεται σήμερα να παραμερίσουμε τις οποιεσδήποτε διαφορές και ενωμένοι, με τη στήριξη των δυνατών συμμάχων μας, να πετύχουμε την απελευθέρωση του τόπου μας».

«Το οφείλουμε στον Νικόλα Γιάγκου και στον κάθε ήρωα που έδωσε τη ζωή του για την κυπριακή ελευθερία», συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X