ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αβέρωφ: «Ώρα να πορευτούμε με ομοψυχία και πατριωτική υπευθυνότητα»

Οι δηλώσεις του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε την Κυριακή ότι είναι ώρα να πορευτούμε με ομοψυχία και με πατριωτική υπευθυνότητα, όποιες και να είναι οι διαφορές μας και να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις, γιατί αυτή είναι η ιστορική μας ευθύνη έναντι στις επερχόμενες γενεές των Ελλήνων της Κύπρου, για να οικοδομήσουμε το μέλλον που αξίζει στον τόπο μας.

Σε ομιλία στο μνημόσυνο του ήρωα Σάββα Ροτσίδη στο Μάμμαρι, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως οι καιροί είναι κρίσιμοι και για την πατρίδα μας και τα σύννεφα του πολέμου έχουν σκεπάσει την Ευρώπη.

«Ο αναθεωρητισμός είναι υπαρκτή απειλή για όλους μας. Διότι μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα και η Τουρκία εμμένει στην κλιμάκωση της προκλητικής και επιθετικής της συμπεριφοράς. Με τις παράνομες ενέργειές της στην Αμμόχωστο παραβιάζει το διεθνές δίκαιο αλλά και το δίκαιο της θάλασσας. Την ίδια ώρα οι απειλές κατά της Ελλάδας είναι συνεχόμενες», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε ότι αυτές τις απειλές δεν πρέπει να τις παίρνουμε αψήφιστα και ότι σε αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο ώρες, πρέπει να επαναλαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία την αποφασιστικότητα μας για επανέναρξη το συντομότερο δυνατόν του διαλόγου με μοναδικό στόχο την επίτευξη λύσης στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και των ψηφισμάτων του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Πρόσθεσε ότι ο πόθος για να απελευθερώσουμε τον τόπο μας παραμένει η πρωταρχική προτεραιότητα μας, όμως για να το πετύχουμε δεν μπορούμε παρά να παραμερίσουμε τις οποιεσδήποτε διαφορές μας.

«Μπορούμε να συζητούμε για τις διαφορετικές ιδεολογίες μας, για τις διαφορετικές σκέψεις και τακτικές μας. Μα να μην ξεχνάμε. Μία είναι η πατρίδα μας και για το σύνολο του κυπριακού λαού πρέπει τα παθήματα του παρελθόντος και η διχόνοια να μην επαναληφθούν. Να πάρουμε τα μηνύματα πως χρειάζεται ενωμένοι όλοι να δώσουμε τον αγώνα για να δικαιώσουμε τη θυσία του κάθε αγωνιστή», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X