ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αβέρωφ ψηφίζει ο Μητσοτάκης

Συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό είχε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη είχε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού όπου εξετάστηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ ο κ. Νεοφύτου ενημέρωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την απόφασή του να διεκδικήσει το αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη στήριξή του στον κ. Νεοφύτου. «Θέλω να ξέρεις ότι είμαστε δίπλα σου και σου εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στον αγώνα τον οποίον μόλις ξεκινάς», σημείωσε, καλωσορίζοντας τον κ. Νεοφύτου.

«Ως Πρόεδρος του αδελφού κόμματος, του Δημοκρατικού Συναγερμού, έχεις οδηγήσει την παράταξη σε διαδοχικές νίκες και επιτυχίες στην Κύπρο. Πάντα με γνώμονα την ευθύνη και τον ρεαλισμό και πάντα αγωνιζόμενος για την ευημερία και την προκοπή του Κυπριακού λαού. Θέλω να σου ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία ως υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για το 2023 και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσεις να αγωνίζεσαι με την ίδια αφοσίωση, με την ίδια προσήλωση, για την ενότητα των Κυπρίων, για την προκοπή του Κυπριακού λαού και βέβαια για την επίλυση του μεγάλου μας εθνικού θέματος. Θέλω να ξέρεις ότι είμαστε δίπλα σου και σου εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στον αγώνα τον οποίον μόλις ξεκινάς", είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι η θεαματική πρόοδος σε όλους τους τομείς στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα των πολιτικών του κ. Μητσοτάκη, επανέφερε την αξιοπιστία στη χώρα. «Σας ευχαριστώ διπλά, γιατί μία δυνατή Ελλάδα, που ήταν και παραμένει το ανιδιοτελές στήριγμα της Κύπρου, βοηθάτε την Κύπρο. Και σας ευχαριστούμε για ό,τι κάνετε για την εθνική μας υπόθεση. Πάντα να είστε δυνατός για μία ακόμα πιο δυνατή Ελλάδα και μία δυνατή Κύπρο», πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε ότι ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για τη στήριξη της Ελλάδος στο εθνικό μας ζήτημα. «Παράλληλα, η θεαματική πρόοδος της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα, η αξιοπιστία της που έχει επαναφέρει την εθνική αξιοπρέπεια ενισχύει την εθνική ασφάλεια που νιώθει ο κάθε Κύπριος. Οι σχέσεις των δύο χωρών μπορούν να βοηθήσουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τα γεωστρατηγικά της περιοχής. Παράλληλα, με το Ταμείο Ανάκαμψης δίνει τη δυνατότητα στις δύο χώρες να κάνουν το καλύτερο για το σύνολο του ελληνισμού», κατέληξε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Σημειώνεται πώς ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού είχε συνάντηση το πρωί και με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη. Οι δύο άντρες φαίνεται πώς έβαλαν φρένο στις οποιεσδήποτε διαφορές τους χώριζαν στο παρελθόν. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ευχαρίστησε τον κο. Στυλιανίδη γράφοντας: «Ευχαριστώ τον φίλο @StylianidesEU, Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για την πρωινή μας συζήτηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση