ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αβέρωφ: «Η τενέκκα θα διαψεύσει ξανά τις δημοσκοπήσεις»

Οι δηλώσεις του υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

ΚΥΠΕ

Η τενέκκα διέψευδε πάντα τις δημοσκοπήσεις για τον Δημοκρατικό Συναγερμό και αυτό θα κάνει και σε αυτές τις εκλογές, δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ την ίδια ώρα προβλέπει ότι τα προβλήματα από το κύμα ακρίβειας θα ενταθούν το Φθινόπωρο.

Ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί ναυτιλιακή εταιρεία στη Λεμεσό, απαντούσε σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά που συγκεντρώνει σε αυτές η υποψηφιότητα του. Οι δημοσκόποι ας συνεχίσουν τη δουλειά τους και «η τενέκκα, όχι πολλές φορές, πάντα για τον ΔΗΣΥ διέψευδε τις δημοσκοπήσεις», είπε.

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτό θα συμβεί και στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπέδειξε πως και στις περασμένες βουλευτικές εκλογές «όλοι οι δημοσκόποι, όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν, πέντε μέρες πριν από τις εκλογές, τον ΔΗΣΥ από 19 έως 20% χωρίς αναγωγή και δεύτερο κόμμα». «Η τενέκκα, διέψευσε και τις δημοσκοπήσεις, ακόμα και τα exit polls», πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι ο ΔΗΣΥ είναι το κόμμα του Γλαύκου Κληρίδη και «μάθαμε να δουλεύουμε καλά για την τενέκκα».  

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι «μπαίνουμε στα δύσκολα, η ακρίβεια είναι εδώ και δυστυχώς θα μείνει και δυστυχώς είναι εξωγενείς οι παράγοντες της»«Δεν θέλω να πανικοβάλω την κοινή γνώμη απλά μου αρέσει να ενημερώνω και να προετοιμαζόμαστε», είπε και υπογράμμισε ότι «το φθινόπωρο θα είναι ίσως δυστυχώς και πιο δύσκολα τα πράγματα και χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί».

Πρέπει, συνέχισε, να κρατήσουμε δυνατή την κυπριακή οικονομία, να κρατήσουμε ψηλά την αξιοπιστία της χώρας για να μπορεί η δυνατή οικονομία και η αξιοπιστία της χώρας να έχει τις δυνατότητες να στηρίζει και θα χρειαστεί να στηρίξουμε επιπρόσθετα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. «Γι αυτό και χρειάζονται, όχι συγκρούσεις, συνεννόηση», συμπλήρωσε. 

Επιπρόσθετα και αναφερόμενος στον εθνικό κατώτατο μισθό, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως πρόκειται για μια αναγκαιότητα και ο ΔΗΣΥ είναι βέβαιος πως τις επόμενες εβδομάδες «θα έχουμε καλά νέα». «Είμαι αισιόδοξος ότι και σε αυτό το ζήτημα, μέσα από τον κοινωνικό διάλογο και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και του Προέδρου μας θα βρεθεί η λύση και το δηλώνω», ανέφερε και υπογράμμισε ότι «το οφείλουμε στις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων».

Την ίδια ώρα υπέδειξε ότι ο εθνικός κατώτατος μισθός δεν θα είναι εις βάρος των επιχειρήσεων, γιατί θα είναι και αυτές μέρος του κοινωνικού διαλόγου, ενώ η ελάχιστη αμοιβή σε έναν εργαζόμενο μπορεί να βοηθήσει και στην αύξηση της παραγωγικότητας του.

«Πρέπει να κοιτάζουμε και τις δυο πλευρές του νομίσματος. Από την μια δεν θέλουμε να πλήξουμε την βιωσιμότητα των κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από την άλλη, με την ακρίβεια να είναι η μεγαλύτερη μάστιγα παγκόσμια αλλά και στον τόπο μας, πρέπει να σκεφτούμε και τους ανθρώπους που πάνε με ένα μεροκάματο στο τέλος του μήνα», είπε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε, παράλληλα, τη χαρά του του για το γεγονός ότι στην ναυτιλιακή εταιρεία που επισκέφθηκε λειτουργεί βρεφονηπιακός σταθμός, για διευκόλυνση των εργαζόμενων μητέρων. «Η πολιτική που έχουμε εξαγγείλει για βρεφονηπιακούς σταθμούς στους χώρους εργασίας, είναι κάτι που έγινε ήδη πράξη σε αυτή τη ναυτιλιακή εταιρεία», ανέφερε και πρόσθεσε πως αυτό «είναι ένα πρότυπο που θέλουμε να καθιερώσουμε σε όλες τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά και στους μεγάλους ημικρατικούς οργανισμούς».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X