ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αβέρωφ: «Δεν λύνονται τα προβλήματα με fake accounts»

Αφού είπε πως ποτέ του δεν φοβήθηκε να τσαλακωθεί, ζήτησε συγνώμη για λάθη και παραλείψεις

ΚΥΠΕ

Την εκτίμηση πως για να πετύχουμε την εκπλήρωση των εθνικών μας στόχων για επανένωση της Κύπρου, πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι τα δύο μεγάλα όπλα, δηλαδή το ΝΑΤΟ και το φυσικό αέριο, ανέφερε απόψε σε Περιφερειακή πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Αραδίππου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πρόσθεσε πως «σήμερα απών από τη συγκέντρωση είναι ένας δημότης της Αραδίππου που τίμησε τον τόπο του και την ιστορική του παράταξη με το ήθος και την ανιδιοτέλεια του, ο Τάσος Μητσόπουλος».

Το να διασφαλίσουμε αυτό το παρόν και το μέλλον του τόπου μας είπε «είναι η κρίσιμη απόφαση που καλούμαστε να πάρουμε σε αυτές τις εκλογές, απόφαση που θα κρίνει αν η πατρίδα μας θα υπερβεί με επιτυχία τις προκλήσεις που έχει μπροστά της, αν θα συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας δυναμική, με ασφάλεια και σταθερότητα, με ελπίδα και προοπτική. Αυτό οφείλει να διασφαλίσει η επόμενη ηγεσία».

«Η αξιοπιστία δεν βρίσκεται σ’αυτούς που συμμετείχαν σε μια κυβέρνηση για εννιά χρόνια και μετά συντάσσονται με αυτούς που μας ύβριζαν και μας λοιδορούσαν»

Στην ομιλία του, ο Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέρθηκε και σ’ αυτό που λένε πολλοί πως «όπου σηκώσεις πέτρα, είμαι από κάτω. Για μένα, όχι μόνο πέτρες σηκώθηκαν αλλά και ογκόλιθοι» είπε και σημείωσε πως «πουθενά δεν με βρήκαν γιατί πουθενά δεν είμαι. Αν με είχε οποιοσδήποτε στο χέρι δεν θα ήμουν ενώπιον» του λαού ανέφερε και πρόσθεσε πως «με τις πέτρες που δέχθηκα, όπως τις δέχθηκε και ο Γλαύκος Κληρίδης και ο Νίκος Αναστασιάδης, εμείς χτίσαμε και γέφυρες και την πολιτική μας πρόταση για το αύριο και την επανένωση του τόπου μας».

Αφού είπε πως ποτέ του δεν φοβήθηκε να τσαλακωθεί, ζήτησε «συγνώμη για λάθη και παραλείψεις, ακόμα και για λάθη και παραλείψεις του συστήματος, έστω και αν δεν ήταν δική μου η ευθύνη. Ως Πρόεδρος του μεγαλύτερου και του κυβερνώντος κόμματος, έμαθα να αναλαμβάνω τις ιστορικές μου ευθύνες».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως «η ανανέωση δεν έρχεται από αυτούς που αντιγράφουν οράματα και προγράμματα, ούτε και λύνονται τα προβλήματα με χαμόγελο στον κόσμο αλλά την ίδια ώρα να δημιουργούμε fake accounts για να κτυπούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Η αξιοπιστία δεν βρίσκεται σ’αυτούς που συμμετείχαν σε μια κυβέρνηση για εννιά χρόνια και μετά συντάσσονται με αυτούς που μας ύβριζαν και μας λοιδορούσαν».

Αναφερόμενος στην οικονομία της Κύπρου ο κ. Νεοφύτου είπε «πως θέλει να διασφαλίσει πως η χώρα θα διατηρήσει και μέσα σ’ αυτή την επερχόμενη καταιγίδα την δυνατή της οικονομία. Πρέπει να οδηγήσουμε τη χώρα μέσα από το ναρκοπέδιο σε ασφαλή προορισμό που θα διαφυλάξει τον κυπριακό ελληνισμό και που θα υλοποιήσει την Κύπρο του αύριο» είπε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στο μεγάλο κοινωνικό αίτημα των νέων για προσιτό ενοίκιο και είπε πως αναζήτησε λύσεις με την κυβέρνηση και την Διοίκηση του ΤΕΠΑΚ. Σήμερα, ανέφερε «το ΤΕΠΑΚ με τη στήριξη του κράτους, ανταποκρίθηκε και ανέβασε το επίδομα του ενοικίου σε 2.500 ευρώ για να έχουν οι φοιτητές παρέχοντας προσιτή στέγη και ενοίκιο για την επόμενη χρονιά» είπε και σημείωσε πως «υπάρχει και συνεργασία με την ξενοδοχειακή βιομηχανία που έχει κοινωνική ευθύνη να προσφέρουν στην κοινωνία, παρέχοντας περισσότερες κλίνες στη χαμηλότερη τιμή».

Οσον αφορά το θέμα της μετανάστευσης είπε πως «η Κύπρος έχει υπερβεί κατά πολύ τις δυνατότητες φιλοξενίας, ενώ την ίδια ώρα οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην ασφάλεια στις γειτονιές και στα σπίτια τους», αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στο Κονγκό για να προετοιμάσει «μια διμερή συμφωνία επαναπατρισμού των παράτυπων μεταναστών στις χώρες τους. Τις επόμενες εβδομάδες θα υπογραφεί συμφωνία με το Κονγκό για επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών, ενώ το ίδιο θα γίνει και με άλλες χώρες» είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «μέχρι το 2025 οι παράτυποι μετανάστες θα επαναπατριστούν στις χώρες τους».

Για το Κυπριακό, ο Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε σε κάποιους από τους στενούς συνεργάτες του που τον συμβουλεύουν να σταματήσει να ασχολείται με το εθνικό μας θέμα, γιατί λένε πως δεν πουλάει, έχει κόστος και θα έχει ζημιά. «Προτιμώ να χάσω από το πολιτικό μου κεφάλαιο παρά να χάσουμε την πατρίδα μας» ανέφερε και πρόσθεσε πως ο ίδιος προτείνει «ένα άλλο δρόμο για να σπάσουμε το αδιέξοδο γιατί είναι επικίνδυνος ο Ταγίπ Ερντογάν".

Ανέφερε επίσης πως "ζούμε απειλές και πρέπει να πείσουμε τη διεθνή κοινότητα ότι εμείς γνοιαζόμαστε για τη λύση, γιατί» όπως εξήγησε «και το 2002 η Τουρκία απειλούσε με casus belie και ο Γλαύκος Κληρίδης επέστρεψε από την Κοπεγχάγη με την Κύπρο ενταγμένη στην ενωμένη Ευρώπη».

Τέλος, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως «για να πετύχουμε στην εκπλήρωση των εθνικών μας στόχων, θέλω να ζήσω σε μια επανενωμένη πατρίδα γιατί προτείνω να βάλουμε στο τραπέζι τα δύο μεγάλα μας όπλα για ασφάλεια και ενέργεια, δηλαδή το ΝΑΤΟ και το φυσικό αέριο τα δύο μας μεγάλα όπλα για την επανέωση της πατρίδας μας».

Σημειώνεται ότι στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η σύζυγος του Αβέρωφ Νεοφύτου Μαρία, ο Δήμαρχος Αραδίππου, η Καίτη Κληρίδη, η Κατερίνα Παντελίδου, οι βουλευτές Γιώργος Κάρουλας, Πρόδρομος Αλαμπρίτης και Ευθύμιος Δίπλαρος και η Κατερίνα Βάτη σύζυγος του αείμνηστου Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X