ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έξαλλη η Αννίτα: «Όχι σε τοποθετήσεις εκμετάλλευσης προς άγραν ψήφων»

Εισηγείται σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το μεταναστευτικό υπό την παρουσία του ΠτΔ

24news team

Δηλώσεις για την κρισιμότητα του μεταναστευτικού προβλήματος, ειδικά μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Χλώρακα έκανε η Πρόεδρος της Βουλής και του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου. Η κ. Δημητρίου ανέφερε πως έχει ήδη στείλει επιστολή στον ΠτΔ για συνάντηση των αρχηγών κομμάτων και του ιδίου για αντιμετώπιση του θέματος, ενώ δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός πως πολιτικά πρόσωπα εργαλειοποιούν την κατάσταση για να «κλέψουν» ψήφους.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Βουλής είπε πως «η όποια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης, από οποιονδήποτε, του κρίσιμου ζητήματος του μεταναστευτικού είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα».

Ανέφερε ότι ήδη έχει αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την οποία εισηγείται σύσκεψη υπό την Προεδρία του, με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, για το θέμα.

«Όπως καταδικάζουμε απερίφραστα τη ρητορική μίσους, τα ντροπιαστικά φαινόμενα πογκρόμ που τα είδαμε να εκτυλίσσονται τις προηγούμενες μέρες και ευχόμαστε να μην επαναληφθούν, θεωρούμε επίσης αδιανόητο το γεγονός ότι Κύπριοι πολίτες σήμερα, νιώθουν ανασφαλείς στον τόπο τους», είπε η κ. Δημητρίου σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Πρόσθεσε ότι το μεταναστευτικό είναι κρισιμότατο ζήτημα και δεν σηκώνει ούτε ερασιτεχνισμούς, ούτε πειραματισμούς. Χρειάζεται, τόνισε, «άμεση και ολιστική διαχείριση, σίγουρα όχι προσωπικές τοποθετήσεις που εκθέτουν την Κυπριακή Δημοκρατία και νομιμότητα ή όποια πολιτική εκμετάλλευση προς άγραν ψήφων».

Η κ. Δημητρίου σημείωσε καταληκτικά ότι ο ΔΗΣΥ θα κινηθεί στη σφαίρα της λογικής και της νομιμότητας και ενημέρωσε ότι ήδη έχει αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την οποία εισηγείται σύσκεψη υπό την Προεδρία του, με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, «για να μπορέσουμε, όπως είπε, και να ενημερωθούμε αλλά και για να αναλάβουμε ευθύνες πριν να κλαίμε επί ερειπίων».

Πελεκάνος: «Αρκετά ανεχτήκαμε το παραμύθι περί ενσωμάτωσης»

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Κυριακής (27/08) όταν και ξέσπασαν τα πρώτα επεισόδια στη Χλώρακα ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος είχε αναφέρει πως οι κάτοικοι της Χλώρακας δικαίως νιώθουν πως ο «κόμπος έφτασε στο χτένι», ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι «αρκετά ανεχτήκαμε το παραμύθι περί ενσωμάτωσης».

Συγκεκριμένα το σχόλιο του έλεγε: «Αρκετά ανεχτήκαμε το παραμύθι περί ενσωμάτωσης. Η αστυνομία οφείλει να επέμβει αποφασιστικά. Οι κάτοικοι της Χλώρακας δικαίως νιώθουν πως ο κόμπος έφθασε στο χτένι».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση