ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Α.Αδάμου: «Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος αλλά ποτέ μην λες ποτέ…»

Παρουσίασε τα πεπραγμένα της Προεδρίας Συλλούρη

Στέλιος Ξιουρής

Αφήνοντας μισάνοικτο παράθυρο και ρίχνοντας σαφώς την μπάλα στο ΑΚΕΛ ο Πρόεδρος της Βουλής ΑΔΑΜΟΣ ΑΔΑΜΟΥ επισήμανε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, αφού έτσι προνοείται στο καταστατικό του κόμματος του.

Συγκεκριμένα ο κ. Αδάμου και απαντώντας σε ερώτηση του 24news ανέφερε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές, αφού θήτευσε για τρεις θητείες όσες επιτρέπει το ΑΚΕΛ αλλά κατέληξε με την ατάκα του στην ουρά των δηλώσεων του «ότι στην πολιτική ποτέ μην λες ποτέ».

Όπως πληροφορούμαστε από κύκλους του ΑΚΕΛ η ηγεσία του κόμματος σ΄αυτή την δύσκολη εποχή που τίθεται εν αμφιβόλω το ηθικό πλεονέκτημα του κόμματος με συνεχείς αποκαλύψεις, αναζητεί σε προσωπικότητες όπως ο κ. Αδάμου, άλλοθι και ευυπόληπτο πιστοποιητικό για την πολιτική του δράση. Εξάλλου μόλις πρόσφατα υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα -πλην ΕΛΑΜ- ως κοινής αποδοχής Πρόεδρος της Βουλής και οπωσδήποτε η υποψηφιότητα του στο ψηφοδέλτιο της Λεμεσού προσδίδει άλλη δυναμική στο κόμμα της αριστεράς. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Αδάμου ανήκει στις επονομαζόμενες ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και με αυτό τον φακό μπορεί να αντικριστεί η εκ νέου υποψηφιότητα παρά τις διατάξεις του καταστατικού του κόμματος.

Κατά τ’ άλλα ο κ. Αδάμου παρουσίασε τα πεπραγμένα του Κοινοβουλίου αν και επισήμανε ότι ο ίδιος είναι μόνο για ένα μήνα μόνο Πρόεδρος στο Ναό της Δημοκρατίας. Προφανώς και όσα παρουσιάστηκαν ήταν δράσεις του τέως Προέδρου του Κοινοβουλίου ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΛΛΛΟΥΡΗ, σε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά θέσμια διάσκεψη τύπου, όπου ο νυν Πρόεδρος του σώματος παρουσιάζει τα επιτεύγματα του προκατόχου του.

Ο πρόεδρος της Βουλής παρουσιάζοντας τα πεπραγμένα του σώματος για την τέταρτη σύνοδο της 11ης βουλευτικής περιόδου, δηλαδή για την προηγούμενη χρονιά ανέφερε:

• Η λίστα Γιωρκάτζη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα φύγει από την Βουλή. Αναμένει εντός των ημερών γνωμάτευση από τρεις έγκριτους νομικούς, σε 10σελιδη επιστολή με ερωτήματα, τα οποία έθεσε ενώπιον τους.

• Η Ολομέλεια ψήφισε 175 νομοσχέδια, 52 προτάσεις νόμου και εγκρίθηκαν 75 κανονισμοί.

• Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπεμψε στη Βουλή προς επανεξέταση 25 νόμους και 2 αποφάσεις της Βουλής Ακόμη υπέβαλε αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο για 3 νόμους.

• Η Βουλή το προηγούμενο διάστημα ψήφισε έκτακτες νομοθεσίες λόγω πανδημίας και

• Στην σύσκεψη των Αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων τέθηκε θέμα για το ενδεχόμενο συνεδριάσεων με τηλεδιασκέψεις, καθώς και ψηφοφοριών. Ωστόσο υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις και γι’ αυτό ακόμη δεν λήφθηκαν αποφάσεις.

• Προωθείται η αναβάθμιση του θεσμού της παράλληλης Βουλής, ενώ από την νέα χρονιά θα αναβαθμιστεί η ιστοσελίδα του σώματος, δηλαδή θα γίνει πόρταλ, που να μπορεί να δέχεται παρεμβάσεις από πολίτες.

Η προεδρία της Βουλής αποστέλλει επιστολή στην Αστυνομία ζητώντας διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία αφορά τον ιδιοκτήτη του σφαγείου ΣΙΠΡΑ, ο οποίος δεν παρέστη σε συνεδρία της Βουλής, γεγονός το οποίο αποτελεί ποινικό αδίκημα και την ίδια ώρα μετέβη στο σφαγείο.

Ο πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου, ανακοίνωσε ότι η επιστολή απεστάλη ύστερα από την καταγγελία του βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη.Όσα νομοσχέδια βρίσκονται καταχωνιασμένα στα συρτάρια της Βουλής θα επιδιωχθεί είτε να προωθηθούν είτε να αποσυρθούν. 

• Πριν την συζήτηση των προϋπολογισμών θα ψηφιστούν τρία πακέτα νομοσχέδιων, τα οποία αφορούν την διαφθορά, το λόμπινγκ, την προστασία πληροφοριοφοτών, καθώς και ο κώδικας δεοντολογίας των βουλευτών.

• Ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2021 θα είναι μειωμένος κατά 10 εκ. ευρώ, αφού δεν περιέχεται το κονδύλι για ανέγερση νέου κτηρίου. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X