ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

43 καταγγελίες για τις χθεσινές εκλογές - Τι αφορούν

Υποβλήθηκαν 43 καταγγελίες για εκλογές στην Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων

ΚΥΠΕ

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, το Σαββατοκύριακο των εκλογών και μέχρι τώρα, έχουν υποβληθεί στο Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, 43 γραπτές καταγγελίες, που αφορούν στη λήψη ανεπιθύμητων προωθητικών μηνυμάτων τύπου sms, μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και/ ή τηλεφωνικών κλήσεων, από επιτελεία και/ ή υποστηρικτές υποψηφίων, για την προώθηση της πολιτικής τους υποψηφιότητας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου της Επιτρόπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου της Επιτρόπου Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαΐδου, οι εν λόγω καταγγελίες διερευνώνται και τα αποτελέσματά τους θα ανακοινωθούν, μετά τη διερεύνηση.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι κατά την ημέρα των εκλογών ανάδειξης μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα διενήργησε παγκύπριους επιτόπιους ελέγχους συμμόρφωσης σε 104 εκλογικά κέντρα.

Όπως αναφέρεται, από τους επιτόπιους ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες/ οδηγίες αναφορικά με την απαγόρευση αναφώνησης του αριθμού δελτίου ταυτότητας και τη διαχείριση των εκλογικών καταλόγων από τους εκπροσώπους των πολιτικών συνδυασμών/ κομμάτων/ υποψηφίων, που βρίσκονταν εντός των εκλογικών κέντρων.

Εντούτοις, συνεχίζει η ανακοίνωση, το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ενημερώθηκε, από πολίτες ότι, σε συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα, δεν αναφωνείτο ο αριθμός εκλογικού βιβλιαρίου, αλλά ο αριθμός δελτίου ταυτότητας. «Οι περιπτώσεις αυτές έτυχαν άμεσου χειρισμού και θα ενημερωθεί σχετικά και η Υπηρεσία Εκλογών, για τις δικές της ενέργειες», σημειώνεται την ανακοίνωση.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X