ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμός με τους ράδιο αρβύλα - Κορόιδεψαν καρκινοπαθή (vid)

Καλούνται να πληρώσουν αποζημίωση

Αποζημίωση 100.000 ευρώ καλείται να καταβάλει η δημοφιλής τηλεοπτική εκπομπή Ράδιο Αρβύλα, καθώς διακωμώδησε έναν καρκινοπαθή, τον Απόστολο Κενανίδη, για τη χροιά της φωνής του.

Συγκεκριμένα, η εκπομπή είχε μεταδώσει απόσπασμα από ομιλία του κ. Απόστολου Κενανίδη, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών. «Μην κολλάτε σε κλισέ, πώς έχετε στο μυαλό σας τους νταλικέριδες. Τους έχουμε όλοι λίγο διαφορετικά στο μυαλό μας αλλά δεν σημαίνει κάτι αυτό», είχε πει μεταξύ άλλων ο Αντώνης Κανάκης.

«Οι παρουσιαστές επέλεξαν να γελοιοποιήσουν και να χλευάσουν τον κ. Κενανίδη για τη χροιά της φωνής του η οποία παρουσιάζει μία φυσική αδυναμία εξαιτίας καρκινοπάθειας στον λάρυγγα», υπογράμμισε ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος του Απόστολου Κενανίδη μιλώντας στην εκπομπή «Ευτυχείτε» του Open TV.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι να κάνουμε την αγωγή στο δικαστήριο επιδιώξαμε να υπάρξει κάποια επανόρθωση από τους παρουσιαστές της εκπομπής, και από τον ΑΝΤ1 αλλά το αρνήθηκαν», είπε ο δικηγόρος του κ. Κενανίδη. «Ανταλλάχθηκαν σωρεία εξωδίκων με το πρόσχημα ότι πρόκειται για μια σατιρική εκπομπή και ότι δεν υπήρξε πρόθεση προσβολής και άρα είναι ανεπίδεκτη επανόρθωσης», συμπλήρωσε.«Το δικαστήριο έκρινε αυτό που προβάλαμε εμείς, ότι ο Κενανίδης δεν σατιρίστηκε για τα λεγόμενά του αλλά για την ίδια χροιά της φωνής του.

Μάρτυρας κατέθεσε από τα Γιαννιτσά όπου κατοικεί η οικογένειά του ότι η κόρη του έκανε 10 μέρες να πάει στο σχολείο και ότι δεν κυκλοφορούσε γιατί γελούσαν σε βάρος του πατέρα της και της οικογένειάς της. Δυστυχώς ούτε αυτό συγκίνησε τους παρουσιαστές της εκπομπής οι οποίοι το μόνο που είχαν να πουν στο δικαστήριο ήταν πως έχουν πλούσια ανθρωπιστική και κοινωνική δραστηριότητα στη Σιέρα Λεόνε και σε άλλες χώρες του κόσμου».

«Η υπόθεση υπήρξε καταπέλτης. Το δικαστήριο επιδίκασε ποσό 100.000 ευρώ ηθική ικανοποίηση και καταδίκασε και τους τρεις παρουσιαστές», είπε ο κ. Παπαδάκης.

Πηγή: lifo.gr

Media: Τελευταία Ενημέρωση

1, 2, 3… Zωγράφισε!

1, 2, 3… Zωγράφισε!

Τι θα γινόταν αν αλλάζαμε θέσεις – αν ζητάγαμε από τον θεατή να γίνει καλλιτέχνης;
Δελτίο Τύπου
 |  MEDIA