ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ

Πρωταγωνιστούν οι Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Δελτίο Τύπου

Ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, είναι ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Μετά από μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα κατεβαίνει τώρα και στην Κύπρο για τέσσερεις παραστάσεις.

Στη σκιά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πίσω από τις ιστορίες των παρασκηνίων ενός ετοιμόρροπου θεάτρου της αγγλικής επαρχίας, η ακλόνητη σχέση ενός μεγάλου ηθοποιού (Σερ) με τον αμπιγιέρ του (Νόρμαν) και των υπόλοιπων μελών του θιάσου, δημιουργούν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε εξουσιαστή και εξουσιαζόμενο.

Το κλασικό έργο ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, μέσα από τον μικρόκοσμο των συντελεστών-ηθοποιών ενός θιάσου, έρχεται αντιμέτωπο με τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα όλων των ανθρώπινων σχέσεων. Ο αιώνιος φόβος της μοναξιάς, η ανάγκη μας για αφοσίωση, πίστη και αυταπάρνηση στον άλλον, δημιουργούν μοιραία σχέσεις αλληλεξάρτησης. Η ισορροπία όμως έρχεται πάντοτε με την αναπόφευκτη σύγκρουση ζωής και θανάτου.

Σε μια εποχή που η κοινωνία μεταβάλλεται και ο ρόλος μας μέσα σε αυτήν αμφισβητείται, συγκρούεται και επαναδιαπραγματεύεται, η τέχνη μπορεί και μας δείχνει το δρόμο, να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε και τελικά να παρέμβουμε με καταλυτικό τρόπο στην πραγματικότητα.

«Γιατί μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πως την πραγματικότητα να αλλάξουμε…»

Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης στο ρόλο του Σερ, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στον ρόλο του πιστού Νόρμαν και Στέλλα Καζάζη στο ρόλο της Λαίδης, συναντώνται στην σκηνή του θεάτρου, πλαισιωμένοι από έναν εξαιρετικό θίασο (Δάφνη Λιανάκη, Κώστας Κοράκης, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Άγγελος Νεράντζης, Γιώργος Γιατζιτζάκης, Ορφέας Τσαρέκας).

Παραστάσεις:

Λευκωσία - Δημοτικό θέατρο Στροβόλου, 19 & 20 Μαρτίου - στα πλαίσια του 8ου φεστιβάλ θεάτρου του Δήμου

Πάφος – Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, 21 Μαρτίου, με τη συνεργασία του Δήμου Πάφου

Λεμεσός - Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 22 Μαρτίου

Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30

Χορηγός επικοινωνίας: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και Love FM 100.7 

Media: Τελευταία Ενημέρωση

1, 2, 3… Zωγράφισε!

1, 2, 3… Zωγράφισε!

Τι θα γινόταν αν αλλάζαμε θέσεις – αν ζητάγαμε από τον θεατή να γίνει καλλιτέχνης;
Δελτίο Τύπου
 |  MEDIA
X