ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίσημη οδηγία ECDC για 4η δόση

«Τα εμβόλια μας κατά της COVID-19 δουλεύουν και προσφέρουν καλά επίπεδα προστασίας κατά της σοβαρής νόσησης και της νοσηλείας» σημείωσε η κ. Κυριακίδου

ΚΥΠΕ

Να χορηγήσουν αμέσως τη δεύτερη ενισχυτική δόση σε όλους άνω των 60 ετών καθώς και σε ευάλωτες ομάδες, κάλεσε τα κράτη μέλη η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), εκδίδοντας κοινή ανακοίνωση.

«Τα εμβόλια μας κατά της COVID-19 δουλεύουν και προσφέρουν καλά επίπεδα προστασίας κατά της σοβαρής νόσησης και της νοσηλείας» σημείωσε η κ. Κυριακίδου.

«Καθώς τα κρούσματα και οι νοσηλείες αυξάνονται ξανά ενώ μπαίνουμε στην καλοκαιρινή περίοδο, καλώ όλους να εμβολιαστούν και να λάβουν ενισχυτική δόση το συντομότερο δυνατόν. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», υπογράμμισε.

«Καλώ τα κράτη μέλη να ξεκινήσουν αμέσως την παροχή δεύτερων ενισχυτικών δόσεων για όλους άνω των 60 ετών καθώς και για όλα τα ευάλωτα πρόσωπα, και προτρέπω όσους είναι δικαιούχοι να εμβολιαστούν» τόνισε.

«Έτσι θα προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τους αγαπημένους μας και τους ευάλωτους πληθυσμούς», είπε.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, ECDC και ΕΜΑ εισηγούνται δεύτερη ενισχυτική δόση για άτομα μεταξύ 60 και 79 ετών και άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σε περίπτωση νέας ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Όπως σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση, η δεύτερη ενισχυτική δόση μπορεί να χορηγηθεί τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την προηγούμενη, δίνοντας προτεραιότητα σε όσους έλαβαν την ενισχυτική δόση πριν από πέραν των έξι μηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Media: Τελευταία Ενημέρωση

1, 2, 3… Zωγράφισε!

1, 2, 3… Zωγράφισε!

Τι θα γινόταν αν αλλάζαμε θέσεις – αν ζητάγαμε από τον θεατή να γίνει καλλιτέχνης;
Δελτίο Τύπου
 |  MEDIA
X
X