ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Η προστασία της φύσης και ο λαϊκισμός. Η πραγματικότητα

Στο Green Agenda Cyprus Summit 2024

24news team

 Γιώργος Περδίκης

Ο Γιώργος Περδίκης είναι Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών. Διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Συμμετείχε στην ίδρυση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών το 1996. Υπήρξε Γενικός γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών από το 2002-2009, Εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος το 2009-2011 και Γενικός Γραμματέας του Κινήματος το 2013-2015. Στο 10ο Παγκύπριο Συνέδριο των Οικολόγων των Οκτώβριο 2014 εκλέγηκε Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και με την μετονομασία του Κινήματος για τις Βουλευτικές Εκλογές 2016, Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών, ενώ τον Ιουνίου του 2020 παράδωσε την προεδρία του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών στον βουλευτή κ. Χ. Θεοπέμπτου. Ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου από το 2001-2020.

Υπήρξε βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στις εκλογές της 27ης Μαΐου 2001, επανεξελέγη στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2006 και στις εκλογές της 22ης Μαΐου 2011. Μετά επανεξελέγη βουλευτής Λευκωσίας με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στις εκλογές της 22ης Μαΐου 2016.

Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης

Ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης είναι Δήμαρχος Λευκωσίας από τις 2 Ιανουαρίου 2012. Είναι κάτοχος δύο πτυχίων με άριστα (Magna Cum Laude with GPA 3.83), ένα στα Οικονομικά και ένα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αμφότερα από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, είχε την ευκαιρία να εργαστεί στα άκρως ανταγωνιστικά περιβάλλοντα των ΗΠΑ και της Ευρώπης, καθώς και στα απαιτητικά περιβάλλοντα των αναπτυσσόμενων αγορών στην Ασία και την Αφρική.

Το 2002 έγινε Διευθυντής Μάρκετινγκ του Frigoglass Cool Division, έχοντας υπό την ευθύνη του τη Διαχείριση και Ανάπτυξη Προϊόντων, τις Πωλήσεις και Ανταγωνισμό, και τη στρατηγική Coke Global. Τον Δεκέμβριο του 2005 επέστρεψε στην Κύπρο με την οικογένειά του και τον Ιούνιο του 2006 αποδέχτηκε τη θέση του Διευθυντή Μάρκετινγκ στην CCHBC Κύπρου (Αφοί Λανίτη).

Ευγένιος Ευγενίου

Πρόεδρος του Invest Cyprus, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, και της επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης του ICAEW, υπήρξε μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι μη εκτελεστικό μέλος διοικητικών συμβουλίων. Είχε μια καριέρα 31 ετών με την PwC, από την οποία αποχώρησε το 2021, όπου υπηρέτησε ως μέλος της Ηγετικής Ομάδας της PwC Ευρώπης Μέσης Ανατολής και Αφρικής εκπροσωπώντας δεκαπέντε ευρωπαϊκές χώρες (2014 - 2021) και ως Πρόεδρος και Ανώτερος Συνέταιρος της PwC Κύπρου (2012-2021). Πέρα από την εμπορική επιτυχία σε συνθήκες κρίσης, τα βασικά επιτεύγματα περιλάμβαναν: το καθορισμό της πράσινης στρατηγικής του οργανισμού, τεχνολογικό μετασχηματισμό, αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων του προσωπικού, ανάπτυξη υπηρεσιών ανάλυσης δεδομένων, κυβερνοασφάλειας, χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης και δημιουργία του PwC Experience Centre. Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Imperial College του Λονδίνου και Fellow Chartered Accountant (FCA). Κατέχει το INSEAD Corporate Governance Certificate και ολοκλήρωσε το Harvard Direct Leadership program.

Green Agenda Cyprus Summit

Σκοπός του Green Agenda Cyprus Summit που πραγματοποιείται για πρώτη φορά είναι η στήριξη της προσπάθειας στην Πράσινη Μετάβαση της Κύπρου, με στόχο να καταστεί η χώρα μας παράδειγμα οικολογικού τρόπου ζωής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο συνέδριο “Green Agenda Cyprus Summit” θα παρευρεθούν και θα συζητήσουν οι ηγέτες της επιχειρηματικής κοινωνίας της χώρας, ενώ θα παρουσιάσουν, με στόχο να εμπνεύσουν τους παρευρισκόμενους, κορυφαίοι ομιλητές από τη διεθνή σκηνή. Σημαντική θα είναι η παρουσία της κυβέρνησης η οποία θα κληθεί να παρουσιάσει το όραμα και τις δράσεις της για την πράσινη μετάβαση. Στο επίκεντρο των συζητήσεων και παρουσιάσεων θα βρίσκονται οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη ζωή, στο τραπεζικό σύστημα, τη βιομηχανία, τα ακίνητα και τον ασφαλιστικό τομέα.

Η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η αποθήκευση και η βέλτιστη έξυπνη διανομή της, η χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης, η βιωσιμότητα και η εξέλιξη της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων αλλά και η διαχείριση των αποβλήτων, όλα αυτά θα βρίσκονται στο επίκεντρο του “Green Agenda Cyprus Summit 2024”.

Το “Green Agenda Cyprus Summit” διεξάγεται στις 20 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hilton με τη στήριξη της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.Powered by Fameline Holding Group, Platinum Sponsors οι Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Astrobank , Gold Sponsors η EY, Dark Horse Cyta,Silver Partner ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, AUDI, Ιnvest Cyprus. Energy Partners Eunice Energy Group και ο όμιλος Green Energy.

To συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Για εισιτήρια www.ticketmaster.cy 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://www.digitalagendacy.com/ 

Media: Τελευταία Ενημέρωση

Κλιματική Δράση

Κλιματική Δράση

Ο Wopke Hoekstra, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Κλιματική Δράση, στο Green Agenda Cyprus Summit
24news team
 |  MEDIA
Hydrogen, why Cyprus has the edge

Hydrogen, why Cyprus has the edge

Ο Δρ Γιώργος Πεχλιβάνογλου, ειδικός σε θέματα αιολικής ενέργειας, στο Green Agenda Cyprus Summit
24news team
 |  MEDIA
X