ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Big Brother: Η επιστροφή του Ανδρέα, η ανθρωπογεωγραφία και το γλέντι στο Twitter

Ο Μεγάλος Αδελφός επέστρεψε!

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη του επαφή με το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό το Big Brother στη «σύγχρονη εκδοχή του», όπως ακούστηκε πολλές φορές, είναι και πάλι παρών στην ελληνική τηλεόραση. Η πρεμιέρα έγινε χθες το βράδυ στις 21.00 στον ΣΚΑΪ, διήρκεσε τέσσερις ώρες και συνέβησαν πολλά.

Όλα όμως έκαναν σαφές πως αυτό που θα προβληθεί θα είναι ένα πολύ σκληρό ριάλιτι, το οποίο έχει όλα τα συστατικά που το χαρακτηρίζουν ως «καθαρόαιμο». Εχει έναν «μαέστρο» του είδους, τον Ανδρέα Μικρούτσικο, ένα καστ από παίκτες που καλύπτουν όλες τις κοινωνικές παραμέτρους, έχει προκλητικούς συνδυασμούς χαρακτήρων σε συνθήκη συμβίωσης (ομοφοβικοί με γκέι) και έχει εγκλεισμό. Βούτυρο στο ψωμί των χρηστών των κοινωνικών δικτύων.

Ο Χάρης Βαρθακούρης «πήρε το βάπτισμα» του παρουσιαστή και το προσπάθησε έντιμα. Ηταν καλά διαβασμένος με τις απαραίτητες εντάσεις, φαινόταν να ακούει καλά το κοντρόλ και δεν ξέφυγε ούτε προσπάθησε να κλέψει την παράσταση.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια και απέδειξε πως δεν ξέχασε ούτε στιγμή τι σημαίνει πλατό, τι σημαίνει ριάλιτι και τι σημαίνει «Μικρούτσικος εν δράσει». Ναι, μεγάλωσε, άλλαξε, αλλά η ματιά του είναι διεισδυτική και όπως πάντα. Αν εξαιρέσει κάποιος τον μακροσκελή και συναισθηματικά βαρύ πρόλογο, στη συνέχεια έμεινε σιωπηλός και παρατηρητικός και μίλησε μόνο για να δώσει το στίγμα του. Ο Ανδρέας ξέρει πως η δική του ώρα να μιλήσει και να «κάνει χαμό» δεν είναι στην πρεμιέρα αλλά στη συνέχεια. Μέχρι στιγμής παρατηρεί και καταγράφει όλα όσα του φαίνονται ενδιαφέροντα.

Δίπλα του μία εντυπωσιακή παρουσία, μία ψυχολόγος η οποία ωστόσο αν ξαναπροσκληθεί καλό θα ήταν να ενημερωθεί πως στη διαδικασία των ριάλιτι η θεωρία ακούγεται βαρετή. Και η επιστημονική ανάλυση αφορά εκπομπές άλλου είδους…

«Τον τελευταίο λόγο θα τον έχω πάντα εγώ», ξεκαθάρισε εξ αρχής ο Μεγάλος Αδελφός ο οποίος δεν ενθουσίασε τα πλήθη στο twitter, δικαιολογημένα. Λιγότερο «ψαρωτικός» απ’ όσο φανταζόμαστε και μάλλον λίγο πιο δήθεν απ’ όσο θα θέλαμε.

Το ανθρώπινο μωσαϊκό

Οποιοι έκαναν το κάστινγκ, είχαν στο μυαλό τους να στήσουν ένα σκληρό και καθαρόαιμο ριάλιτι που θα φλερτάρει με τα άκρα. Οι παίκτες που παρήλασαν μπροστά από τα μάτια των τηλεθεατών ήταν άνθρωποι της διπλανής πόρτας από όλα τα κοινωνικά στρώματα και οι περισσότεροι πρεσβευτές μιας διαφορετικότητας που προσπαθεί να περάσει το δικό της μήνυμα.

Ομοφυλόφιλοι, παιδιά μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενιάς, ομοφοβικοί, κορίτσια που επιμένουν να εντυπωσιάζουν με μία μπουζουκλερί αισθητική, αγόρια που έχουν εγκλωβίσει τις προσδοκίες τους στο six pack, και πολλοί άλλοι, ο καθένας με τις ιδιαιτερότητες και τον δικό του χαρακτήρα ο οποίος θα ξεδιπλωθεί μέσα από τη συνθήκη του εγκλεισμού και της δύσκολης συμβίωσης.

Η αρχή δεν μπορεί να αποκαλύψει πολλά. Ολοι φόρεσαν τα καλά τους και έδειξαν τη θετική και ευχάριστη πλευρά τους. Από το τέλος του σόου και μετά αρχίζει το πραγματικό παιχνίδι. Μόλις βγουν τα δωδεκάποντα, οι βλεφαρίδες και το μακιγιάζ, μόλις φορεθεί η φόρμα και η παντόφλα, όταν θα αρχίσουν να μοιράζονται όλα όσα υπάρχουν στο σπίτι και κυρίως όταν το παιχνίδι θα περάσει στη φάση «ο θάνατος σου, η ζωή μου» τότε θα αρχίσει και το κανονικό ριάλιτι. Η μάλλον το ριάλιτι που οδηγεί στα 100 χιλιάρικα.

Το twitter έσπασε όλα τα κοντέρ, το #BigbrotherGR έγινε πολύ γρήγορα το πιο δημοφιλές trend και τα βιτριολικά σχόλια έπεφταν βροχή. Οι παίκτες, μηδενός εξαιρουμένου, πέρασαν από διαδικτυακή ακτινογραφία, η οποία συχνά πυκνά είχε σεξιστική και ρατσιστική διάσταση, κάποια σχόλια ήταν πιο χιουμοριστικά, κάποια πιο εύστοχα και υπήρχαν και αυτά τα οποία ήταν αμιγώς καταγγελτικά, τόσο για τις επιλογές των παικτών όσο και για το ίδιο το ριάλιτι. Η βραδιά ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 1 μετά τα μεσάνυχτα και η τελευταία ατάκα ειπώθηκε από τον Ανδρέα Μικρούτσικο. «Φιλιούνται, αγκαλιάζονται!» Μόνο οι παίκτες του «Big Brother» την εποχή του κορωνοϊού. Οι υπόλοιποι εξ αποστάσεως.

Πηγή: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Media: Τελευταία Ενημέρωση

1, 2, 3… Zωγράφισε!

1, 2, 3… Zωγράφισε!

Τι θα γινόταν αν αλλάζαμε θέσεις – αν ζητάγαμε από τον θεατή να γίνει καλλιτέχνης;
Δελτίο Τύπου
 |  MEDIA
X
X