ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δύο νεκροί από την επίθεση σε πλοίο κυπριακών συμφερόντων

Αγνοούνται τρία μέλη του πληρώματος

Η επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους σε εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο θανάτους, όπως δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN, σηματοδοτώντας τον πρώτο τραγικό απολογισμό από τις επιθέσεις σε πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα, μετά την έναρξη του πολέμου στο Ισραήλ.

Το πλοίο επλήγη από φορέα που παρουσιάστηκε ως το «Πολεμικό Ναυτικό της Υεμένης» και διατάχθηκε να αλλάξει ρότα, ανέφερε η βρετανική ασφαλιστική εταιρία Ambrey.

Σημειώνεται πως οι Χούτι έχουν εξαπολύσει περισσότερες από 45 επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά εμπορικών πλοίων και πλοίων του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που επιχειρούν στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με Αμερικανούς και δυτικούς αξιωματούχους, τα περισσότερα από τα οποία αναχαιτίστηκαν από αντιτορπιλικά ή «προσγειώθηκαν ακίνδυνα στο νερό».

Το φορτηγό πλοίο True Confidence με σημαία Μπαρμπέιντος αμερικανικής πλοιοκτησίας με κυπριακή διαχειρίστρια εταιρεία, επλήγη σήμερα από πύραυλο περίπου 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού του Άντεν στην Υεμένη, όπως ανέφεραν η πλοιοκτήτρια εταιρεία και η εταιρεία που διαχειρίζεται το πλοίο.

Το πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά, εξακολουθεί τον πλου, αναφέρει η ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Υπενθυμίζεται πως ναυτιλιακή πηγή είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τρεις ναύτες του πλοίου αγνοούνταν και άλλοι τέσσερις είχαν υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO ανέφερε νωρίτερα πως είχε λάβει αναφορά για ένα συμβάν νοτιοδυτικά του Άντεν, που βρίσκεται κοντά στην είσοδο της Ερυθράς Θάλασσας. Η ναυτιλιακή πηγή αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Αμυντικός αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε πως καπνός θεάθηκε να βγαίνει το True Confidence. Ο αξιωματούχος, που ζήτησε επίσης ανωνυμία, δήλωσε στο Reuters πως μια σωστική λέμβος θεάθηκε επίσης στη θάλασσα κοντά στο πλοίο.

Το True Confidence ανήκει στην καταχωρημένη στη Λιβερία εταιρία True Confidence Shipping και διαχειρίστρια είναι η εταιρεία Third January Maritime με έδρα τον Πειραιά, ανέφεραν οι εταιρείες στην κοινή ανακοίνωσή τους.

Ανέφεραν πως το πλοίο δεν έχει σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση