ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξυλοδαρμός 17χρονου: Προκαλούν σοκ τα τραύματά του (pics)

«Είναι τυχερός που ζει και δεν έχει μείνει παράλυτος»

Συγκλονίζει η μητέρα του 17χρονου που ξυλοκοπήθηκε άγρια από ανήλικους στο Γαλάτσι, ενώ είχε βγει για καφέ με τους φίλους του σε συνοικιακό μαγαζί.

«Θεέ μου, γιατί να συμβαίνει αυτό στα παιδιά μας; Το παιδί μου έχει αρκετά χτυπήματα στο κεφάλι, αρκετές κακώσεις στο κεφάλι, έχει μια γνάθο που είναι σπασμένη και χρειάζεται χειρουργείο για να επανέλθει. Ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή για να φύγει το πρήξιμο που έχει στο πρόσωπό του, έχει πληγές στην κοιλιά και κατάγματα στα πλευρά», λέει η μητέρα του παιδιού κ. Βάσω Γαλιατσάτου.
paidi4paidi3paidiart

«Παραμονή της γιορτής του, το Σάββατο το απόγευμα πήγε με τους φίλους του στην πλατεία για να πιουν καφέ. Ήταν ήδη σε εξέλιξη ένας καβγάς από δύο άλλα παιδιά που ο γιος μου δεν τους γνώριζε και ο γιος μου το μόνο που τους είπε: "σταματήστε να τσακώνεστε" γιατί η πλατεία ήταν γεμάτη από κόσμο που τους φώναζαν να σταματήσουν. Το ίδιο έκανε και το παιδί μουΤότε ξαφνικά του επιτίθεται ένα άλλο παιδί, του δίνει μια μπουνιά και του λέει: "ποιος είσαι εσύ που θα μας πεις , ρε μ.....να σταματήσουμε", δεν προλαβαίνει το παιδί μου να αντιδράσει, πέφτει κάτω και μετά έρχονται πάνω του 20 περίπου παιδιά και αρχίζουν να τον γρονθοκοπούν ανελέητα χωρίς σταματημό. Δεν μπορούσε να αντιδράσει καθόλου, είναι τυχερός που ζει και δεν έχει μείνει παράλυτος γιατί ευτυχώς ήταν σε εμβρυακή στάση. Τον έσυραν και τον κοπάνησαν παντού» λέει η μητέρα του ανήλικου αγοριού.paidi1paidi2
 Η δικηγόρος της οικογένειας, κ. Κατερίνα Φραγκάκη, αναφέρει στο protothema.gr

«H εικοσαμελής συμμορία ανηλίκων που χτύπησε βίαια το παιδί δραστηριοποιείται στην περιοχή του Γαλατσίου και αποτελεί τον φόβο και τρόμο της περιοχής. Θύμα τους είναι ο ανήλικος δεκαεπτάχρονος που τον χτύπησαν με μεγάλη βιαιότητα, με κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι και στα πλευρά. Τον χτυπούσαν ανελέητα στο κεφάλι για 10 λεπτά και σταμάτησαν μόνο μόλις κατάλαβαν ότι κάποιοι γονείς που τους αντιλήφθηκαν κάλεσαν την αστυνομία. Το παιδί έχασε τις αισθήσεις του από τη βιαιότητα των χτυπημάτων και τη βαριά σωματική βλάβη που υπέστη μάλιστα, αν δεν ήξερε πως να καλύψει τα ζωτικά του σημεία, καθώς γνώριζε πολεμικές τέχνες, δεν θα ζούσε. Το παιδί θα υποβληθεί σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση στην κάτω γνάθο, καθώς έχει υποστεί βαριά βλάβη, ενώ ταυτόχρονα φέρει κακώσεις σε όλο του το σώμα.

Οι πράξεις των δραστών προβλέπονται και τιμωρούνται κατ’ άρθρο 310 παρ.1 του Π Κ είχαν ως συνέπεια τη βαριά σωματική πάθηση του ανηλίκου λόγω του άκρως επικίνδυνου τρόπου και μέσου τελέσεως της, ήτοι σφοδρά κτυπήματα στο κεφάλι και στα πλευρά. Οι ανήλικοι δράστες, ενεργώντας, με πρόθεση, απο κοινού, δηλαδή έχοντας κοινό δόλο συνιστάμενο στη γνώση καθενός εξ αυτών ως προς την πρόθεση του άλλου για τέλεση αξιόποινης πράξης και στην πρόθεση διάπραξης αυτής με ταυτόχρονες και διαδοχικές ενέργειες, προξένησαν στο θύμα βαριά σωματική κάκωση και βλάβη της υγείας του με τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει στον παθόντα βαριά αναπηρία ή θάνατο.

Οι ανήλικοι δράστες έχουν προβεί και σε άλλες εγκληματικές πράξεις, όπως ενημέρωσαν άλλοι γονείς τη μητέρα του θύματος αλλά και την Ασφάλεια Γαλατσίου. Ο αρχηγός της συμμορίας, όπως της ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, είναι ο φόβος και τρόμος της περιοχής, καθώς κυκλοφορεί με στιλέτο και χτυπά τα παιδιά. Οι τέσσερεις από τους είκοσι δράστες, ήδη έχουν αναγνωριστεί από το θύμα τους και έχει σχηματιστεί φάκελος ενώ η ασφάλεια συνεχίζει την έρεύνα για την ανεύρεση και των υπόλοιπων μελών της συμμορίας»

Το ιστορικό

Ο 17χρονος ξεκίνησε να πάει για καφέ μαζί με φίλους του. Στον δρόμο βρέθηκε μπροστά σε έναν καβγά. Αν και δεν μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους, φώναξε «Σταματήστε» και τότε δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από νεαρό, ο οποίος τον γρονοθοκόπησε και τον σώριασε στο έδαφος.

Ενώ βρισκόταν στο έδαφος, δέχθηκε κλωτσιά και, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, μαζεύτηκαν από πάνω του περίπου 20 άτομα που συνέχισαν να τον χτυπούν με μανία.

Ο 17χρονος υπέστη πολλαπλά κατάγματα, ενώ θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη γνάθο. Έχει υποστεί σοκ από την επίθεση και χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη.

Πηγή: Protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X