ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χώρισε τον δισεκατομμυριούχο σύζυγό της γιατί ερωτεύτηκε γυναίκα

Η αποζημίωση που προκαλεί... ίλιγγο

Διαζύγιο από την επί 40 χρόνια σύζυγο του παίρνει ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στον κόσμο, αφότου εκείνη τον εγκατέλειψε για μια άλλη γυναίκα. Το κόστος; Θα της καταβάλει και ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο διαχειριστής hedge fund Ισραέλ Ένγκλαντερ – ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο – συμφώνησε να καταβάλει στην πρώην σύζυγό του Κάριλ πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, αφότου εκείνη τον εγκατέλειψε για μια άλλη γυναίκα.

Ο έρωτας για μια άλλη γυναίκα, εξόργισε τον δισεκατομμυριούχο

Ο διακανονισμός του διαζυγίου έρχεται αφότου η 69χρονη Καρίλ κατέθεσε αστική αγωγή υποστηρίζοντας πως ο 74χρονος συνιδρυτής της Millenium Management- η περιουσία του οποίου ανέρχεται σε 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes - «εξοργίστηκε» όταν «ερωτεύτηκε την Ελβετίδα γκαλερίστα Ντομινίκ Λεβί.

Στην αστική αγωγή που κατατέθηκε στις 9 Φεβρουαρίου, οι δύο γυναίκες ισχυρίζονται ότι ο Ισραέλ «τρομοκρατούσε» και τις δύο σε μια υποτιθέμενη προσπάθεια να αποσπάσει από την Καρίλ δισεκατομμύρια στο διαζύγιο, αναγκάζοντάς την να υπογράψει ένα μεταγαμιαίο συμβόλαιο το 2020. Η κατάθεση αποσύρθηκε μυστηριωδών μια εβδομάδα αργότερα – και το διαζύγιο μόλις διευθετήθηκε ιδιωτικά εξωδικαστικά, σύμφωνα με το Page Six.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Καρίλ, Πίτερ Μπρονστάιν: «Η Καρίλ είναι ευτυχής που διευθέτησαν τα θέματά τους ιδιωτικά και φιλικά. Η συμφωνία δεν επιτρέπει σε κανένα από τα δύο μέρη να συζητήσει τους όρους».

Ο Ισραέλ Ένγκλαντερ

Ο 40χρονος γάμος των Ένγκλαντερ επιδεινώθηκε το 2016 μετά την «επανειλημμένη απιστία του Ίσραελ προς την Καρίλ», είχαν υποστηρίξει εκείνη και η Λεβί στην αστική αγωγή, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Επιπλέον, η Καρίλ ερωτεύτηκε μια άλλη γυναίκα, την Ντομινίκ» αναφέρεται στην αγωγή.

Πώς τρομοκρατούσε τις δύο γυναίκες

Ο Ισραέλ - που ονομάστηκε ο πιο ακριβοπληρωμένος χρηματοδότης hedge του 2020 με κέρδη 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων- στη συνέχεια ξεκίνησε να «τρομοκρατεί τις δύο γυναίκες για να επιβάλει τη διακοπή της σχέσης τους, πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να εκφοβίσει την Καρίλ ώστε να ‘ξυπνήσει’ και να επιστρέψει σε αυτόν» αναφέρει η κατάθεση και προσθέτει: «Όπως ομολόγησε ανοιχτά σε πολλά άτομα του επαγγελματικού κύκλου της Ντομινί, ο Ισραέλ ορκίστηκε να ‘καταστρέψει’ την Ντομινίκ και την επιχείρησή της».

Ταυτόχρονα εκφόβισε και εξαπάτησε την Καρίλ ώστε να εκτελέσει μια σειρά από συμφωνίες καταπιστεύματος και άλλα οικονομικά έγγραφα – με αποκορύφωμα το μεταγαμιαίο συμβόλαιο του Νοεμβρίου 2020 – που της στέρησαν το δίκαιο μερίδιό της από τα δισεκατομμύρια δολάρια των περιουσιακών στοιχείων του γάμου τους» συνεχίζει η αγωγή.

Παράλληλα, ισχυρίζεται πως ο τιτάνας των hedge fund διεξήγαγε μια «πολυετή εκστρατεία εκφοβισμού» εναντίον των δύο γυναικών, προσλαμβάνοντας κόσμο για να τις παρακολουθεί και να τις φωτογραφίζει, χακάροντας τα email και τα τηλέφωνά τους.

Αποκάλυψε τη σχέση της μητέρας τους με μια άλλη γυναίκα στα παιδιά τους

Στην συνέχεια, «στα τέλη Σεπτεμβρίου 2017, ενώ η Καρίλ και ο Ισραέλ γιόρταζαν τις εβραϊκές γιορτές μαζί με την οικογένειά τους, ο Ισραέλ αποκάλυψε στα παιδιά τους τη σχέση της μητέρας τους με την Ντομινίκ, την οποία χαρακτήρισε ‘οχιά’, χωρίς τη συγκατάθεσή της».

«Ο Ισραέλ επιτέθηκε στην Καρίλ μπροστά στα παιδιά τους και κατηγόρησε την Ντομινίκ πως κατέστρεψε την οικογένειά τους. Και έβαλε τιμή στην ευτυχία της Καρίλ: Είπε στα παιδιά τους πως η σχέση της Καρίλ με την Ντομινίκ θα του κόστιζε 450 εκατομμύρια δολάρια σε φορολογικές υποχρεώσεις εάν ο Ισραέλ και η Καρίλ χώριζαν» προστίθεται στη μήνυση.

Πώς ανάγκασε την γυναίκα του να υπογράψει ένα μεταγαμιαίο συμβόλαιο

Εξαιτίας της «εκστρατείας τρόμου του Ισραέλ, η Καρίλ μόλις και μετά βίας έτρωγε ή κοιμόταν» και συμφώνησε σε ένα μεταγαμιαίο συμβόλαιο το 2020 «υπό πίεση, χάνοντας έτσι δισεκατομμύρια δολάρια κοινής συζυγικής περιουσίας που είχαν χτίσει μαζί με τον Ισραέλ σε περισσότερα από 40 χρόνια γάμου».

Ο Ισραέλ απέκτησε «περισσότερο από το 95% της αξίας των περιουσιακών στοιχείων του γάμου τους και σχεδόν τον απόλυτο έλεγχο των λίγων περιουσιακών στοιχείων και κεφαλαίων που είχε στη διάθεσή της η Καρίλ» υποστηρίζει η αγωγή.

Μια πηγή δήλωσε για τη μάχη: «Τρόμαξε πολύ την Καρίλ και τρόμαξε τη ζωή της συντρόφου της. Η καλλιτεχνική επιχείρηση της Ντομινίκ σχεδόν καταστράφηκε, προσπάθησε να κόψει τους περισσότερους πελάτες της και απείλησε ότι θα μπορούσε να τη σκοτώσει επιχειρηματικά επειδή είναι τόσο ισχυρός».

Μια δεύτερη πηγή δήλωσε στο Page Six πως πολλοί πίστευαν ότι η απόφαση της Καρίλ να εγκαταλείψει τον δισεκατομμυριούχο σύζυγό της για την Λεβί, «τον άφησε βαθιά ταπεινωμένο, κάτι που έγινε ακόμη χειρότερο – και θέμα συζήτησης στην κοινωνία της Νέας Υόρκης – από το γεγονός ότι η Καρίλ τον άφησε για μια γυναίκα σε αυτό το στάδιο της ζωής τους».

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X