ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Χάθηκε το σημαντικότερο στοιχείο στην Ιριδα»

Δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις

Συνεχίζονται οι έρευνες για την Μαλένα και την Ιριδα, τα δύο από τα τρία νεκρά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Στην υπόθεση της Τζωρτζίνας οι έρευνες κατέληξαν πως δηλητηριάστηκε με κεταμίνη και προφυλακίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα για τα δύο άτυχα κοριτσάκια αναμένεται να παραδοθεί μέσα στον Μάιο και δεν αποκλείεται να δρομολογήσει εξελίξεις και να γίνουν νέες συλλήψεις.

Πρώτη έφυγε από τη ζωή η 3,5 ετών Μαλένα ενώ νοσηλευόταν στο ογκολογικό τμήμα του Παίδων στην Αθήνα. Ως αιτία θανάτου καταγράφηκε η ηπατική ανεπάρκεια, που πλέον αμφισβητείται από ιατροδικαστές. Δεύτερη εξέπνευσε η 6 μηνών Ιριδα, ενώ βρισκόταν στην κούνια της στο σπίτι της οικογένειας. Η 6 μηνών Ίριδα βρέθηκε νεκρή στην κούνια της, το Μάρτιο του 2021. Η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδελφή της κάλεσαν το ΕΚΑΒ, χωρίς να τηρηθεί στη συνέχεια το πρωτόκολλο που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και στοιχεία, μεταξύ των οποίων το σημαντικότερο σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων.

 

«Όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος έπρεπε να κληθεί η αστυνομία, η αστυνομία να καλέσει τον ιατροδικαστή και να γίνουν τα πάντα εντός του σπιτιού και στη συνέχεια να μεταφερθεί η σορός. Χάσαμε το σημαντικότερο στοιχείο που είναι η ώρα θανάτου και η αυτοψία» είχε δηλώσει σχετικά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων. «Μετά το θάνατο της Ίριδας ήταν όλοι υποψιασμένοι και ο εισαγγελέας ο κ. Μπισμπίκης και ο ιατροδικαστής ωστόσο δυστυχώς φτιάσαμε μέχρι ενός σημείου» ανέφερε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος.

Νέα ιστολογική εξέταση για την Ιριδα
Η νέα ιστοπαθολογική εξέταση στη μικρή Ιριδα από τους έμπειρους ιατροδικαστές της Αθήνας, Καρακούκη και Καλόγρηα, είναι το «κλειδί» που θα δώσει απαντήσεις και θα ξεκαθαρίσει εάν ο θάνατος του μωρού είναι εγκληματική ενέργεια ή όχι. Υπενθυμίζεται πως ο Βασίλης Λαμπρόπουλος είχε αποκαλύψει το Σάββατο (30/4) πως τα πλακίδια με τους ιστούς της Ιριδας που έχουν διατηρηθεί αναμένεται να μεταφερθούν στην Αθήνα από το παθολογοανατομικό εργαστήριο των Ιωαννίνων με τη συνδρομή της Αστυνομίας. Σημειώνεται πως το εν λόγω εργαστήριο είχε αποφανθεί πως η Ίριδα έπασχε από σπάνιο νόσημα της καρδιάς (αγενεσία φλεβόκομβου), πόρισμα που έδωσε την εντύπωση πως τα τρία παιδιά είχαν κάποιο κληρονομικό πρόβλημα στην καρδιά. Τα πλακίδια θα εξετασθούν εκ νέου και εάν αποδειχθεί πως η Ίριδα δεν έπασχε από αγενεσία φλεβόκομβου, «ανοίγει ο δρόμος» που θα οδηγήσει σε επιβεβαίωση πως η Ίριδα υπήρξε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Τα πορίσματα για τα παιδιά και οι συλλήψεις
Και ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού, οι Αρχές περιμένουν στο τέλος Μαΐου τα πορίσματα των ιατροδικαστών που θα δρομολογήσουν νέες καταιγιστικές εξελίξεις. Ίσως και πριν από αυτά όμως, να υπάρξουν διώξεις ακόμα και νέες συλλήψεις. Οι Αρχές δένουν το παζλ καθημερινά όλο και περισσότερο. Οι σκέψεις για τριπλή εγκληματική ενέργεια βρίσκεται συνεχώς στο μυαλό υψηλόβαθμων αξιωματικών που κινούν τα νήματα στη μεγάλη έρευνα. Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» ερευνητές της υπόθεσης θεωρούν ότι: «Ο θάνατος της Τζωρτζίνας θα μπορούσε να είχε αποτραπεί αν το πόρισμα για τις αιτίες θανάτου της μικρής Ίριδας ήταν διαφορετικό. Προφανώς έχουμε να κάνουμε με ένα λανθασμένο πόρισμα αφού τέτοιου είδους ανυπαρξίες φλεφοκόμβων και κολποκοιλιακών κόμβων έχουν καταγραφεί απειροελάχιστες σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία 50ετία και δεν θα επέτρεπε την επιβίωση του μωρού, ούτε για λίγες ώρες».

«Πολύ καλά στημένο έγκλημα»
Στο μεταξύ, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης υποστήριξε ότι «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Φαίνεται ότι είναι ένα πολύ καλά στημένο έγκλημα που οικοδομήθηκε σε κενά στην αλυσίδα του συστήματος από το θάνατο κιόλας του πρώτου παιδιού. Πρέπει να βασιζόμαστε στη λογική. Η πλευρά της υπεράσπισης αναζητεί στοιχεία τεχνικά, που έχουν να κάνουν με την ιατροδικαστική επιστήμη, ώστε να δείξει ότι υπάρχουν κενά σε ό,τι αφορά στην αποδεικτική διαδικασία για το θάνατο της Τζωρτζίνας και πώς συνδέεται με το χέρι τρίτου».

Πηγή: Reader.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X