ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμάς: Δεν θα κάνουμε κανέναν συμβιβασμό στις απαιτήσεις μας για εκεχειρία στη Γάζα

Ζητά επίσης την επιστροφή των εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων λόγω του πολέμου στις εστίες τους και την έναρξη της ανοικοδόμησης στο έδαφος αυτό

Δεν θα κάνουμε «κανένα συμβιβασμό» στις απαιτήσεις μας για οριστική εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων με αντάλλαγμα οποιαδήποτε συμφωνία για απελευθέρωση των ομήρων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα πριν από οποιαδήποτε συμφωνία για ανταλλαγή κρατουμένων είναι η πλήρης εγγύηση της παύσης της επίθεσης και της αποχώρησης του εχθρού από τη Λωρίδα της Γάζας, και δεν θα υπάρχει κανένας συμβιβασμός σε αυτό» πρόσθεσε.

Η Χαμάς ζητά επίσης την επιστροφή των εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων λόγω του πολέμου στις εστίες τους και την έναρξη της ανοικοδόμησης στο έδαφος αυτό.

Το Ισραήλ απαιτεί από την πλευρά του η Χαμάς να δώσει έναν ακριβή κατάλογο των ομήρων που είναι ακόμη ζωντανοί στη Γάζα αλλά το ισλαμιστικό κίνημα δηλώνει ότι αγνοεί ποιός είναι «ζωντανός ή νεκρός» μεταξύ αυτών.

Ο Αμπού Ομπέιντα κάλεσε επίσης τους Παλαιστινίους να «κινητοποιηθούν και να συρρεύσουν» κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, του μήνα της νηστείας για τους μουσουλμάνους, στο τέμενος Αλ-Άκσα της Ιερουσαλήμ, όπου υπάρχουν φόβοι για εντάσεις κατά την περίοδο αυτή, έπειτα από πέντε μήνες πολέμου στη Γάζα μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Κατάρ και η Αίγυπτος προσπαθούν να επιτύχουν μια συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών πριν από το Ραμαζάνι, το οποίο ξεκινά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αλλά οι διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν αυτή την εβδομάδα στο Κάιρο δεν απέφεραν καρπούς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα για μια «πολύ επικίνδυνη» κατάσταση στο Ισραήλ και ιδιαίτερα στην Ιερουσαλήμ, εάν οι εχθροπραξίες συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση