ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Welt: Η Χαμάς σχεδίαζε επιθέσεις επί γερμανικού εδάφους

Η παλαιστινιακή οργάνωση έχει μέχρι στιγμής δράσει μονάχα στη Μέση Ανατολή

Τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία σχεδίαζε πυρήνας της Χαμάς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Welt am Sonntag. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Χαμάς σκόπευε να χτυπήσει την ισραηλινή πρεσβεία στο Βερολίνο και μια αμερικανική βάση στη Γερμανία.

Η Χαμάς έχει μέχρι στιγμής δράσει μονάχα στη Μέση Ανατολή, όμως οι στόχοι βρέθηκαν στο κινητό ενός υπόπτου για τρομοκρατία, ο οποίος συνελήφθη στο Βερολίνο τον περασμένο Δεκέμβριο και κατηγορήθηκε ότι αναζητούσε μέρη για να κρύψει όπλα που ανήκαν στην τρομοκρατική του ομάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ύποπτος, ο οποίος έχει λιβανέζικη καταγωγή, έλαβε τις οδηγίες του από αξιωματούχους της Χαμάς στο Λίβανο. Η ισραηλινή κυβέρνηση είχε ισχυριστεί τον Ιανουάριο ότι η Χαμάς διοικεί ένα δίκτυο πρακτόρων στην Ευρώπη που ελέγχεται από τον επικεφαλής της οργάνωσης στο Λίβανο, και έχει στόχο να επιτεθεί σε εβραϊκούς και ισραηλινούς στόχους.

Οι περισσότεροι από τους διοικητές της οργάνωσης που εδρεύουν στον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων των Σαλέχ αλ-Αρούρι και Χαλίλ Χαράζ, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές που αποδίδονται στο Ισραήλ, καθώς η Ιερουσαλήμ καταδιώκει τη Χαμάς στη Γάζα και πέρα από αυτήν.

Πυρήνες της Χαμάς στη Δανία, τη Γερμανία και την Ολλανδία συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο καθώς φέρεται ότι σχεδίαζαν να επιτεθούν σε εβραϊκούς στόχους στην Ευρώπη.

Πηγή: newsbeast 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X