ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

UNRWA: Ο Νετανιάχου επιβεβαιώνει έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών

13 υπάλληλοι μετείχαν στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φάνηκε να επιβεβαιώνει πως το Ισραήλ κυκλοφόρησε φάκελο των υπηρεσιών πληροφοριών όπου αναφέρεται ότι μέλη του προσωπικού της UNRWA συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, και χαρακτήρισε την υπηρεσία αρωγής«διάτρητη από τη Χαμάς».

«Ανακαλύψαμε ότι υπήρχαν 13 εργαζόμενοι της UNRWA που πραγματικά συμμετείχαν, είτε άμεσα είτε έμμεσα, στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου», είπε στην εκπομπή του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου TalkTV.

«Στα σχολεία της UNRWA διδάσκουν τα δόγματα της εξόντωσης του Ισραήλ - τα δόγματα της τρομοκρατίας, επαίνους στην τρομοκρατία, εξύμνηση της τρομοκρατίας».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι ακύρωσε συναντήσεις με τον επικεφαλής του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) και τον κάλεσε να παραιτηθεί μετά τις καταγγελίες ότι μέλη του προσωπικού της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ φέρεται να εμπλέκονται στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

«Μόλις ακύρωσα τις συναντήσεις του επικεφαλής της UNRWA Φιλίπ Λαζαρινί με αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών στο Ισραήλ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατς.

«Εργαζόμενοι της UNRWA συμμετείχαν στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου», είπε. «Ο Λαζαρινί θα πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και να παραιτηθεί. Οι υποστηρικτές της τρομοκρατίας δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ», συμπλήρωσε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση