ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Twitter: «Ο Ντόναλτ Τραμπ πέθανε»

Το πρώτο γερό test για τον νέο αλγόριθμο του Ελον Μασκ

Σκληρή ήταν η πρώτη δοκιμασία που επιφύλαξαν οι χρήστες του Twitter στο νέο αλγόριθμο για τον έλεγχο και εντοπισμό των Fake News που «λανσάρει» ο ιδιοκτήτης του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Έλον Μασκ.

Εμπνευστής αυτής της δοκιμασίας ο Αμερικανός κωμικός Tim Heidecker ο οποίος χθες χρησιμοποίησε το hashtag #TrumpIsDead. Προφανώς και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πέθανε αλλά αυτό το hashtag τρένταρε μέσα σε χρόνο ρεκόρ με εκατομμύρια τιτιβίσματα και πολλούς (πάρα πολλούς) να αναρωτιούνται αν όντως είναι αλήθεια αυτή η «είδηση», ενώ αρκετοί... δεν έκρυψαν τη χαρά τους!

Κάποιοι, μάλιστα, δημιούργησαν και μια δήθεν εικόνα από το έκτακτο δελτίο που έβγαλε το CNN για τον «θάνατο» του Τραμπ, αναγκάζοντας το ενημερωτικό δίκτυο να εκδώσει διάψευση!

Κάποιοι, δημιούργησαν και μια δήθεν εικόνα από το έκτακτο δελτίο που έβγαλε το CNN για τον «θάνατο» του Τραμπ, αναγκάζοντας το ενημερωτικό δίκτυο να εκδώσει διάψευση

Ο Heidecker «τερμάτισε» τη δοκιμασία αφού «μένσιωσε» (εκ του... mention) και τον Ελον Μασκ τονίζοντας πως ο δισεκατομμυριούχος «απέκρυψε αυτή την είδηση (ή μήπως όχι;)», ενώ τόνισε πως ο Τραμπ πέθανε με «θλιβερό και άσχημο τρόπο».

Πολλοί θεώρησαν πως αφού το γράφει ένας γνωστός κωμικός είναι και αλήθεια και ακολούθησε... ο κακός χαμός! Ο Μασκ αν και έχει ενεργή συμμετοχή διαρκώς απέφυγε να απαντήσει στα όσα ειπώθηκαν στη συνέχεια και αρκέστηκέ στο να αλλάξει την περιγραφή του σε «διαχειριστής τηλεφωνικής γραμμής παραπόνων στο Twitter». Ο δισεκατομμυριούχος αφότου αγόρασε την πλατφόρμα έγραψε πως «η κωμωδία είναι πλέον νόμιμη στο Twitter» αλλά αυτό, σίγουρα, δεν πήγε καλά!

 

ΠΗΓΗ: reader.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση