ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρόμος στον αέρα: Στις φλόγες τυλίχθηκαν και οι δύο κινητήρες αεροσκάφους με 175 επιβάτες

Εφιάλτης το βίντεο

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες ενός αεροσκάφους Boeing 737 στη Ρωσία όταν «μικροεκρήξεις» προκάλεσαν φωτιά στους δύο κινητήρες του.

Στο δεύτερο ανάλογο συμβάν το τελευταίο 24ωρο στη Ρωσία, το αεροσκάφος της εταιρείας S7 που μετέφερε 175 επιβάτες από το Νοβοσιμπίρσκ προς τη Μόσχα υποχρεώθηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση όταν τυλίχτηκαν στις φλόγες οι κινητήρες του κατά την απογείωση, όπως ανέφεραν επιβάτες.

Βίντεο που κατέγραψε ένας εξ αυτών σήμερα γύρω στις 6:30 τοπική ώρα δείχνει τις φλόγες να ξεπηδούν από τους κινητήρες.

«Καθόμουν δίπλα στον δεξιό κινητήρα και έπιασε φωτιά ενώ ήμασταν ακόμη στον διάδρομο, ξεπήδησαν φλόγες. Απογειωθήκαμε και είδα νέες φλόγες κάθε δέκα με είκοσι δευτερόλεπτα. Τότε έπιασε φωτιά και ο δεύτερος κινητήρας, έβλεπα τις λάμψεις τους ταυτόχρονα», δήλωσε ένας επιβάτης του αεροσκάφους.

Είκοσι λεπτά αγωνίας

Οι πιλότοι επικοινώνησαν με τον πύργο ελέγχου και, αφού έλαβαν τη σχετική άδεια, προσγείωσαν και πάλι το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Τολμάτσεβο του Νοβοσιμπίρσκ, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος από τους επιβαίνοντες.

 

Σύμφωνα με επιβάτες, το πλήρωμα ήταν σε «κατάσταση συναγερμού» για την προσγείωση, που πραγματοποιήθηκε μετά από είκοσι λεπτά αγωνίας. Ο κυβερνήτης ενημέρωσε κατά την προσγείωση τους επιβάτες ότι και οι δύο κινητήρες ήταν «εκτός λειτουργίας» κι ότι το αεροσκάφος θα έπρεπε να ρυμουλκηθεί από τον διάδρομο, καθώς τα φρένα είχαν υπερθερμανθεί.

«Κατά την προσγείωση ο πιλότος μάς είπε ότι τα φρένα έπιασαν φωτιά. Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν», δήλωσε ένας εξ αυτών. Λεωφορεία τούς παρέλαβαν και τους μετέφεραν στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, εν αναμονή άλλου αεροσκάφους που θα τους μετέφερε μετά από οκτώ ώρες στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας, οι κινητήρες του αεροσκάφους τυλίχθηκαν στις φλόγες λόγω μιας «παραβίασης της αεροδυναμικής σταθερότητας με μικροεκρήξεις».

Mόλις ένα 24ωρο νωρίτερα είχε εκραγεί ο κινητήρας ενός μεταγωγικού αεροσκάφους, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του και πάλι στη Ρωσία.

Το πρώτο οκτάμηνο της φετινής χρονιάς σημειώθηκαν 120 αεροπορικά ατυχήματα στη Ρωσία με πολιτικά αεροσκάφη που εκμεταλλεύονται ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια, μολονότι εκτελούνται πολύ λιγότερες διεθνείς πτήσεις, ως αποτέλεσμα του πολέμου του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά της Ουκρανίας. Σημειωτέον, δε, ότι οι δυτικές κυρώσεις έχουν πλήξει σοβαρά τις προμήθειες ανταλλακτικών αεροσκαφών στη Ρωσία.

Πηγή: iefimerida 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση