Την εκτίμηση ότι το Ιράν διαθέτει πλέον μόλις το 21% έως 22% του πυραυλικού του αποθέματος σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.
Σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι η Τεχεράνη εξακολουθεί να διαθέτει πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ωστόσο η στρατιωτική της ισχύς έχει μειωθεί αισθητά μετά τις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν στις 28 Φεβρουαρίου.
«Έχουν κάποιους πυραύλους, έχουν κάποια drones. Θα έλεγα ότι τους έχει απομείνει περίπου το 21%-22% των πυραύλων τους. Πρόκειται ακόμη για σημαντικό αριθμό, αλλά όχι για το απόθεμα που διέθεταν πριν από την επίθεσή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναθεωρημένες εκτιμήσεις
Η νέα εκτίμηση του Αμερικανού προέδρου διαφοροποιείται από προηγούμενες δηλώσεις του. Στις αρχές Μαΐου, ο Τραμπ είχε υποστηρίξει ότι στο Ιράν απέμενε μόλις το 18%-19% του αρχικού πυραυλικού αποθέματος.
Ο ίδιος επέμεινε ότι οι αμερικανικές και ισραηλινές επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει σοβαρά πλήγματα στις στρατιωτικές δυνατότητες της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Όπως ανέφερε, «τα περισσότερα εργοστάσια παραγωγής drones έχουν καταστραφεί, οι περισσότερες εξέδρες εκτόξευσης έχουν καταστραφεί και οι περισσότερες εγκαταστάσεις κατασκευής πυραύλων έχουν επίσης καταστραφεί».
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ





























