ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραμπ: Σε κουβανέζικο εστιατόριο μετά τη δίκη - «Φαγητό για όλους»

Δείτε βίντεο

Μια στάση για... φαγητό έκανε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά την αποχώρησή του από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι, και λόγω των γενεθλίων του κέρασε θαμώνες γνωστού εστιατορίου της περιοχής.

Ο Ντόναλτ Τραμπ σταμάτησε με την αυτοκινητοπομπή του στο διάσημο κουβανέζικο εστιατόριο «Cafe Versailles» στη «Μικρή Αβάνα».

Οι θαμώνες που βρίσκονταν εκεί τραγούδησαν το «Happy Birthday», καθώς ο τέως πρόεδρος έχει γενέθλια στις 14/6.

Τα κινητά τηλέφωνα πήραν φωτιά από τις συνεχόμενες φωτογραφίες και τα βίντεο, ενώ ο Ντόναλτ Τραμπ έδειχνε να το απολαμβάνει, βγάζοντας πολλές selfies με διάφορους θαμώνες και οπαδούς του.

Μάλιστα, ο ισχυρός επιχειρηματίας είπε στον ιδιοκτήτη «φαγητό για όλους» και στη συνέχεια το πλήθος άρχισε να εύχεται «χρόνια πολλά», καθώς αύριο γίνεται 77 ετών.

Τραμπ: Δήλωσε αθώος στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι

Νωρίτερα, αθώος δήλωσε ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μαϊάμι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την κατοχή διαβαθμισμένων εγγράφων εθνικής ασφαλείας μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

«Αναμφίβολα δηλώνουμε αθώοι» είπε ο συνήγορός του, Τοντ Μπλανς, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που δεν μεταδόθηκε απευθείας, αφού δεν επιτράπηκαν οι κάμερες τηλεοπτικών συνεργείων, όπως ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Η αυτοκινητοπομπή του Τραμπ αποχώρησε από το δικαστήριο λίγο πριν από τις 16:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδος) και οι ειδικοί προβλέπουν μια μακρά δικαστική περιπέτεια για τον Ρεπουμπλικανό μεγιστάνα, ο οποίος φιλοδοξεί να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Μέχρι στιγμής, οι δικαστικές περιπέτειες του τέως προέδρου δεν έχουν επηρεάσει τη δημοτικότητά του μεταξύ των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων.

Δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, δείχνει ότι το 81% των Ρεπουμπλικανών εκτιμά ότι οι κατηγορίες εναντίον του Τραμπ είναι πολιτικά υποκινούμενες. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο τέως πρόεδρος εξακολουθεί να προηγείται κατά πολύ των άλλων υποψηφίων για το χρίσμα.

Περίπου το 43% των ψηφοφόρων που δηλώνουν Ρεπουμπλικανοί δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι ο υποψήφιος που προτιμά, έναντι του 22% που στηρίζει τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις. Στις αρχές Μαΐου το 49% στήριζε τον Τραμπ έναντι του 19% που προτιμούσε τον Ντε Σάντις, αλλά αυτό ήταν προτού ο κυβερνήτης της Φλόριντα εισέλθει επισήμως στην κούρσα για το χρίσμα.

Ο Τραμπ κατηγορεί τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι ενορχηστρώνει τη δίωξή του για να υπονομεύσει την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος έχει αρνηθεί να σχολιάσει την υπόθεση.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση