ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λιβύη: Πέντε οι Έλληνες νεκροί

Μετά από φρικτό τροχαίο

Πέντε είναι τελικά τα ελληνικά μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη, ύστερα από τροχαίο που σημειώθηκε στον δρόμο προς την Ντέρνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 που πήγε ξανά στη Λιβύη να πάρει τους τραυματίες, 14 τον αριθμό, εκ των οποίων οι 5 σοβαρά, από το δυστύχημα της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής. Οι τραυματίες μεταφέρονται στα νοσοκομεία της Αθήνας με ασθενοφόρα από την 115 Πτέρυγα Μάχης.

Σε λίγη ώρα απογειώνεται από τη Βεγγάζη το ελληνικό C-27 με τις 5 σορούς. Στην αποστολή ήταν 19 άτομα και μετέφεραν μαζί τους φάρμακα και τρόφιμα.

Οι πληροφορίες αρχικά ήταν συγκεχυμένες: το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας -το οποίο αρχικά έκανε λόγο για ελαφρά τραυματίες- αργότερα ανακοίνωσε ότι τρία μέλη της ελληνικής αποστολής έχασαν τη ζωή τους και δύο ήταν αγνοούμενα. Πληροφορίες ωστόσο που επικαλέστηκαν διεθνή ΜΜΕ από τη Λιβύη έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς και επτά τραυματίες, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς.

Σοκ το βίντεο από το φρικτό τροχαίο

Στο μεταξύ, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το φρικτό τροχαίο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Γνωρίζουμε μόνο ότι το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε η αποστολή των 19 Ελλήνων στρατιωτικών, νοσηλευτών και διασωστών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια (φάρμακα, υγειονομικό υλικό και τρόφιμα) για τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel στη Ντέρνα συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό. Το δυστύχημα έγινε στην τοπική οδό Μαράουα όταν το φορτηγό βρέθηκε -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Και τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες μετά από τη σφοδρότατη σύγκρουση.

Πηγή: iefimerida.gr / protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση