ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τουρκία: Σε σοκ ο Ερντογάν και οι «δικοί» του

Στο ναδίρ τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος και του Τούρκου προέδρου, που φαίνεται πως έχουν κουράσει

Δεύτερος και … «καταϊδρωμένος» εξακολουθεί να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, που φαίνεται να χάνει από τους πιθανούς αντιπάλους του στις επόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα, είτε είναι ο δήμαρχος Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς ή Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμαμογλου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Δεκεμβρίου της εταιρίας MetroPOLL Research, ο δήμαρχος Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 54,4% έναντι 32,9% του Ερντογάν. Η διαφορά αγγίζει τις 21,5% μονάδες.

Ίδια εικόνα και στην περίπτωση που ο Τούρκος πρόεδρος έχει βασικό αντίπαλο τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμαμογλου. Στην περίπτωση αυτή, ο Ιμάμογλου προηγείται με 48,7% και ο Ερντογαν ακολουθεί με 36,6%. Διαφορά 12,1%.

Τα δύο μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν σχηματίσει συμμαχία κατά του Ερντογάν, ξεπερνούν συνολικά τα ποσοστά των κυβερνητικών εταίρων AKP και ΜHP.

Συγκεκριμένα:

Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) : 26,2%
Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) : 21,4%
Καλό Κόμμα (IYI) : 10,9%
Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) : 9,1 %
Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) : 4,2%
Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA) : 2,2%
Σύμφωνα με τα ποσοστά αυτά η Προεδρική Συμμαχία (AKP και ΜHP) υπό τον Ερντογάν λαμβάνει ποσοστό 30,4% και η Εθνική Συμμαχία (CHP και IYI) αγγίζει το 32,3%.
Γενικά το 52% πιστεύει πως ο Ερντογάν θα χάσει στις επόμενες προεδρικές εκλογές και και το 44% πώς θα κερδίσει. Επίσης, το 56,9% των ερωτηθέντων επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ενώ αντίθετο είναι το 40%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις στην ερώτηση εάν «εγκρίνουν τον τρόπο άσκησης καθηκόντων του Ταγίπ Ερντογάν».

Η πλειοψηφία 57,2% απαντάει «Όχι» και το 38,6% δίνει «ΟΚ» στον Τούρκο πρόεδρο.

Πηγή: Protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X