Ανησυχία επικρατεί στις Υγειονομικές Αρχές της Τουρκίας για αυξημένα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης το τελευταίο διάστημα. Τελευταίο περιστατικό ήταν η δηλητηρίαση 25 ατόμων που έφαγαν το παραδοσιακό λαχματζούν σε διάσημο εστιατόριο της Κωνσταντινούπολης και στη συνέχεια χρειάστηκε να νοσηλευτούν με έντονους πόνους στην κοιλιά και εμετούς.
Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Διευθυντής Υγείας της Επαρχίας Κωνσταντινούπολης, Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ. Αμπντουλάχ Εμρέ Γκιουνέρ.
«25 συμπολίτες μας που δείπνησαν σε ένα κατάστημα στην περιοχή Σισλί της Κωνσταντινούπολης εισήχθησαν σε κοντινά νοσοκομεία με υποψία τροφικής δηλητηρίασης. Πραγματοποιούνται γενικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος», έγραψε.
Παράλληλα, μέσα στο ίδιο 24ωρο, άλλοι 29 μαθητές που μένουν σε σχολικό κοιτώνα στην επαρχία Κελκίτ, υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση έπειτα από χαλασμένες πίτες που έφαγαν από παραγγελία ντελίβερι. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μαθητές είχαν έντονους πόνους στην κοιλιά, ναυτία και εμετό.
Αφού αναφέρθηκε το περιστατικό στη διοίκηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος, οι μαθητές εισήχθησαν σε τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω παρακολούθηση, αν και η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.
Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, οι 23 από τους 29 πήραν εξιτήριο έπειτα από λίγες ώρες.
Ομάδες της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας και της Επαρχιακής Διεύθυνσης Γεωργίας και Δασοκομίας έχουν ξεκινήσει εργαστηριακές εξετάσεις λαμβάνοντας δείγματα νερού και τροφίμων, ενώ η Εισαγγελία του Κελκίτ φέρεται να έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα σχετικά με το περιστατικό.
Πηγή: Protothema




























