ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τον αναζητούσαν 50 χρόνια - Τρομοκράτης αποκαλύφθηκε λίγο πριν πεθάνει

Χρησιμοποιούσε ψεύτικο όνομα για περίπου 40 χρόνια

Καταζητούμενος για σχεδόν 50 χρόνια από τις ιαπωνικές αρχές ήταν ένας άνδρας που πέθανε την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που αποκάλυψε ο ίδιος στους αστυνομικούς πριν φύγει από τη ζωή.

Ο Σατόσι Κιρισίμα ήταν μέλος τρομοκρατικής ομάδας τη δεκαετία του ‘70 η οποία σχετίζεται με την τοποθέτηση βομβών με θύματα.

Αν και δεν θεωρείται από τα κεντρικά μέλη της ομάδας, ήταν ένα από τα λίγα που δεν είχαν συλληφθεί ποτέ.

Την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από πληροφορία που έλαβαν, αστυνομικοί πήγαν σε νοσοκομείο κοντά στο Τόκιο όπου και ανέκριναν έναν 70χρονο. Τους είπε ότι πάσχει από καρκίνο τελικού σταδίου και ότι θέλει να πεθαίνει με το πραγματικό του όνομα και όχι αυτό που είχε τόσα χρόνια. Έδωσε μάλιστα και άγνωστες ως σήμερα πληροφορίες για τις βομβιστικές επιθέσεις της ομάδας.

Ο άνδρας πέθανε τη Δευτέρα ενώ σήμερα, Παρασκευή, έγινε γνωστό ότι τα τεστ DNA επιβεβαίωσαν ότι όντως πρόκειται για τον καταζητούμενο, αναφέρει το AP.

Ο Κιρισίμα, που είχε γεννηθεί το 1954, ήταν φοιτητής πανεπιστημίου στο Τόκιο όταν εντάχθηκε στο Ένοπλο Μέτωπο Ανατολικής Ασίας κατά της Ιαπωνίας, μια μαχητική ομάδα που πραγματοποίησε σειρά βομβιστικών επιθέσεων με στόχο μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες τη δεκαετία του 1970. Σε ένα περιστατικό το 1975, για το οποίο το Μέτωπο ανέλαβε την ευθύνη, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 160 τραυματίστηκαν κατά τη βομβιστική επίθεση σε κτίριο της Mitsubishi Heavy Industries.

Ο Κιρισίμα φέρεται να συμμετείχε σε αρκετές από τις επιθέσεις. Ήταν καταζητούμενος γιατί πυροδότησε ωρολογιακή βόμβα σε κτίριο στην αριστοκρατική συνοικία Γκίνζα στο Τόκιο τον Απρίλιο του 1975, χωρίς να τραυματιστεί κανένας.

Κατάφερε πάντως να αποφύγει για δεκαετίες τον εντοπισμό από την αστυνομία.

Χρησιμοποιούσε το όνομα Χιρόσι Ουτσίντα για περίπου 40 χρόνια, ενώ εργαζόταν σε κατασκευαστική εταιρεία. Δεν είχε κινητό τηλέφωνο, ούτε ασφάλιση υγείας ενώ ο μισθός του καταβαλλόταν σε μετρητά για να αποφύγει τον εντοπισμό, σύμφωνα με τη ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση