ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΠΟΥ: Το σύστημα υγείας στη Γάζα πλησιάζει στην πλήρη κατάρρευση

Μόνο 14 νοσοκομεία λειτουργούν εν μέρει και τρία λειτουργούν ελάχιστα στη λωρίδα

Το σύστημα υγείας της Γάζας έχει «γονατίσει» και πλησιάζει σε πλήρη κατάρρευση, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους την Τετάρτη.

«Η Γάζα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει άλλα νοσοκομεία…και ένα ακόμη βρίσκεται στα πρόθυρα να κλείσει», πρόσθεσε αναφερόμενος στο νοσοκομείο Kamal Adwan στη βόρεια Γάζα. «Αυτό θα στερήσει από χιλιάδες ανθρώπους την απαραίτητη σωτήρια φροντίδα».

Την Τρίτη, το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Ραμάλα κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό ότι πολιορκούσε το νοσοκομείο Kamal Adwan στη βόρεια Γάζα και το βομβάρδισε.

Ο ΠΟΥ έχει αναφέρει τουλάχιστον 212 επιθέσεις στον τομέα της υγείας της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου. Ως αποτέλεσμα, μόνο 14 νοσοκομεία λειτουργούν εν μέρει και τρία λειτουργούν ελάχιστα στη λωρίδα, ενώ 19 έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας Μάι Αλ-Κάιλα δήλωσε την Τρίτη ότι κανένα από τα νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα δεν μπορεί να φιλοξενήσει χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ η χωρητικότητα έχει ξεπεράσει το 216% στα νοσοκομεία στο νότο.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση