ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το στοιχείο-κλειδί που οδήγησε στις συλλήψεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Ο ρόλος της εκτέλεσης Ζαμπούνη

Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Ρουμπέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έφθασαν στα ίχνη τους ενός εκ των δύο συλληφθέντων μέσω ενός αποτυπώματος,ενώ σημαντικό ρόλο για την αποκάλυψη της ταυτότητας τους έπαιξε και η εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη καθώς έκανε κάποια στόματα να «ανοίξουν».

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτός των δύο παραπάνω ανδρών οι οποίοι προέρχονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, προχώρησαν στην ταυτοποίηση ακόμη δύο εμπλεκομένων που βρίσκονται στις φυλακές Λάρισας και Μαυροβουνίου, ενώ ακόμη δύο εμπλεκόμενοι φέρονται να έχουν φύγει στο εξωτερικό. Τέλος, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι Αρχές αναζητούν ακόμη ένα άτομο.

Η επιχείρηση της αστυνομίας ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου, ενώ σήμερα Πέμπτη αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία για τις συλλήψεις.

Να σημειωθεί πως έγινε και η σύλληψη ενός άνδρα καθώς σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης βρέθηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ, χωρίς όμως το εν λόγω άτομο να κατηγορείται για εμπλοκή στις δολοφονίες.

Η δολοφονία Σκαφτούρου

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δολοφονηθεί τον Απρίλιο του 2022 με τους εκτελεστές του 55χρονου να του αφαιρούν τη ζωή με 15 σφαίρες. Σύμφωνα με τα τότε στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε θανάσιμα ο 55χρονος, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά την 22χρονη κόρη του αλλά και ο 45χρονος συμπέθερός του.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος θεωρείτο ένας από τους τελευταίους «παλιούς» της «Greek Mafia», με βαρύ βιογραφικό, καθώς είχε απασχολήσει τις αρχές για σοβαρά αδικήματα, όπως για εμπλοκή σε ανθρωποκτονία, στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ το όνομα του συμπεριλαμβανόταν σε δικογραφίες με ηγετικά στελέχη των συμμοριών της νύχτας, για εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Η δολοφονία Ρουμπέτη

Η δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη ήταν μία διπλή εκτέλεση που έγινε τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό. Υπενθυμίζεται πως σε βίντεο που είχε δει το φως της δημοσιότητας από υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας που ήταν τοποθετημένη στο γκαράζ του σπιτιού του ενός θύματος φαίνονταν οι εκτελεστές μέσα σε ένα λεπτό να εκτελούν την αποστολή τους και να αφαιρούν δύο ζωές. Όπως φαίνεται είχαν σχεδιάσει και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Στα πλάνα από κάμερα ασφαλείας φαίνονται οι δύο άνδρες να έχουν φτάσει στο γκαράζ με το ασημένιο τζιπ τους. Η γκαραζόπορτα άνοιγε με δυσκολία και ο συνοδηγός αναγκάστηκε να κατέβει από το αμάξι και να την ανοίξει χειροκίνητα. Αυτή ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για τους εκτελεστές, που ίσως γνώριζαν ότι ο άνδρας θα ακολουθήσει αυτά τα βήματα.

Πρώτα εμφανίστηκε ο ένας. Πλησίασε τον Διονύση Μουζακίτη που βρισκόταν στην πόρτα του γκαράζ. Τον πυροβόλησε εν ψυχρώ δύο φορές. Αμέσως, έστρεψε το καλάζνικοφ στον οδηγό που είχε μισανοίξει το παράθυρο της θωρακισμένης Mercedes. Του έριξε δύο βολές και με την άκρη του ματιού του και αντιλήφθηκε ότι ο άνδρας που ήταν μέσα στο γκαράζ είχε συρθεί αιμόφυρτος προς την αποθήκη. Τον ακολούθησε για να τον αποτελειώσει.

Τότε εμφανίστηκε και ο δεύτερος εκτελεστής, ο οποίος ανέλαβε τον οδηγό. Τον εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση αναπνοής. Έβαλε το όπλο μέσα από το παράθυρο και του άνοιξε την πόρτα. O Βασίλης Ρουμπέτης παρά τα τραύματα αντιστάθηκε και προσπάθησε να κλείσει την πόρτα του τζιπ και να φύγει από το σημείο. Τότε οι δύο εκτελεστές του άνοιξαν ξανά την πόρτα και άρχισαν να τον γαζώνουν. Μόλις το αυτοκίνητο άρχισε να τσουλάει προς τα πίσω, κατάλαβαν ότι είναι νεκρός και εξαφανίστηκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση