ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το στίγμα του κινητού της οδήγησε τον πατέρα της σε έναν σωρό από πτώματα...(vids)

Η τραγική μητέρα περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές της 23χρονης Ισραηλινής με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη

Το συγκλονιστικό και οδυνηρό, άδοξο τέλος της 23χρονης Έντεν Μπεν Ρουμπί, της Ισραηλινής με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, που δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες της Χαμάς, όταν εισέβαλαν στο φεστιβάλ Supernova, περιέγραψε η οικογένειά της στον απεσταλμένο του protothema.gr στο Ισραήλ, Φρίξο Δρακοντίδη.

Κλαίγοντας με αναφιλητά, η μητέρα της άτυχης 23χρονης -η οποία, σύμφωνα με την πρεσβεία του Ισραήλ στη χώρα μας, δολοφονήθηκε πισώπλατα από τη Χαμάς, ενώ έτρεχε να σωθεί- προσπάθησε να ανασυνθέσει στη μνήμη της το «παζλ» των τελευταίων στιγμών της κόρης της.

Μιλώντας από το σπίτι της οικογένειας στο Τελ Αβίβ, η τραγική μητέρα της 23χρονης περιέγραψε την επίθεση της Χαμάς στον χώρο του φεστιβάλ με ρουκέτες και πυροβολισμούς, λέγοντας ότι, όταν έπεσε ο πρώτος πύραυλος, η Έντεν κάλεσε έντρομη τη γιαγιά της (σ.σ. επειδή ήταν αργά και ήξερε ότι οι γονείς της κοιμούνται) και την ρωτούσε τι να κάνει, πού να κατευθυνθεί για να κρυφτεί.

Από το κινητό της τηλέφωνο, η Έντεν Μπεν Ρουμπί έδωσε στοιχεία της επίθεσης και περιέγραφε τον πανικό στον χώρο του αιματοβαμμένου φεστιβάλ, λέγοντας στους δικούς της τι συνέβαινε, ενώ ζητούσε τις συμβουλές τους για να γλιτώσει, εκείνη και οι φίλοι της, με τους οποίους είχε πάει να διασκεδάσει. Όπως είπε η μητέρα της, η κόρη της ήταν μαζί με περίπου άλλα 40 άτομα και κατευθύνθηκαν στα καταφύγια, ενώ γύρω τους «σφύριζαν» οι σφαίρες και ο τόπος «μύριζε» θάνατο.

«Τι να κάνω, τι να κάνω;» έλεγε συνέχεια η 23χρονη στους γονείς της, με τους οποίους επικοινωνούσε με γραπτά μηνύματα, μέχρι που ξαφνικά αυτά διακόπηκαν. Επί τέσσερις ημέρες την θεωρούσαν αγνοούμενη, αναρωτιούνταν ωστόσο πώς θα μπορούσε να είχε επιβιώσει. Κάποια στιγμή την τέταρτη μέρα, μέσω της εφαρμογής «Find my iPhone», το κινητό της έδωσε στίγμα και οι δικοί της μπόρεσαν να εντοπίσουν ότι η Έντεν βρισκόταν σε κίνηση.

Αμεσα ειδοποίησαν τις Αρχές, που ξεκίνησαν να την αναζητούν. Το ίδιο έκανε και ο πατέρας της, ακολουθώντας το στίγμα του κινητού της. Ήταν, όμως, ήδη αργά. Λίγο αργότερα, ο τραγικός πατέρας βρέθηκε σε ένα στρατόπεδο, όπου οι Ισραηλινοί είχαν συγκεντρώσει τις σορούς όσων έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ. Εκεί, σε έναν σωρό από πτώματα, το στίγμα του κινητού της Έντεν ήταν ακόμα ενεργό και ο πατέρας της συνειδητοποίησε την τραγική πραγματικότητα: Η 23χρονη ήταν νεκρή.

Για την άτυχη Έντεν μίλησε στον Φρίξο Δρακοντίδη και η ξαδέρφη της, Μάγια, η οποία ανέτρεξε σε ευτυχισμένες στιγμές τους, όταν πήγαιναν τα καλοκαίρια στην εβραϊκή κατασκήνωση στο Λιτόχωρο.

Όπως είπε, η άτυχη 23χρονη ήταν κοινωνική και ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους. «Είχαμε μάθει απ' έξω τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας και τον τραγουδούσαμε κάθε πρωί...» θυμήθηκε χαρακτηριστικά η Μάγια, αποχαιρετώντας με τον δικό της τρόπο την αγαπημένη της ξαδέρφη.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση