ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Χεζμπολάχ: «Η Βηρυττός μπορεί να γίνει Γάζα»

Μάχες με τη Χαμάς γύρω από νοσοκομείο

Ισραηλινά στρατεύματα εμπλέκονται σε σφοδρές μάχες κοντά στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα, είπε ο στρατός στο CNN

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε στο CNN ότι εμπλέκεται σε [συνεχιζόμενες έντονες μάχες» εναντίον της Χαμάς κοντά στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω την εγγύτητα των δυνάμεών του, επειδή η στρατιωτική δραστηριότητα ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

Γιατροί στο νοσοκομείο λένε ότι το συγκρότημα έχει πληγεί από πυρά πυροβολικού, αλλά οι εκπρόσωποι του ισραηλινού στρατού σε ενημέρωση το Σάββατο δεν επιβεβαιώνουν τις αναφορές αυτές.

Οι μάχες έχουν ενταθεί κοντά στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, με τις προμήθειες να έχουν εξαντληθεί.

Εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας στη Γάζα δήλωσε νωρίτερα ότι ένα νεογέννητο μωρό πέθανε σε θερμοκοιτίδα, αφού η τελευταία γεννήτρια ξέμεινε από καύσιμα.

Το Ισραήλ έχει πει ότι το νοσοκομείο είναι κέντρο διοίκησης της μαχητικής οργάνωσης Χαμάς.

Ισραηλινός στρατός: Το νοσοκομείο στη Γάζα δεν τελεί υπό πολιορκία

Οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει πολιορκία στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, αλλά υπάρχουν συγκρούσεις με μαχητές της Χαμάς στο νοσοκομειακό συγκρότημα, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι εκεί μπορούν ακόμη να εγκαταλείψουν το νοσοκομείο με ασφάλεια.

Η ανατολική πλευρά του νοσοκομείου ήταν ανοιχτή για όποιον ήθελε να εκκενωθεί με ασφάλεια, δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο συνταγματάρχης Moshe Tetro της COGAT, μιας υπηρεσίας του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας που έχει επαφές με τους Παλαιστίνιους για πολιτικές υποθέσεις. Οι IDF δήλωσαν ότι βρίσκονται σε επαφή με τον διευθυντή του νοσοκομείου.

«Ό,τι κάνουμε στη Γάζα, μπορούμε να το κάνουμε στη Βηρυτό»

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ έκανε αξιολόγηση της κατάστασης με τους διοικητές των δυνάμεων στα σύνορα με τον Λίβανο, ενώ ακολούθησε συζήτηση με τους στρατιώτες που σταθμεύουν εκεί.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Γκαλάντ απευθύνθηκε στους πολίτες του Λιβάνου, προειδοποιώντας ότι «η Χεζμπολάχ παρασύρει τον Λίβανο σε έναν πόλεμο που μπορεί να συμβεί και κάνει λάθη. Αν κάνει τέτοιου είδους λάθη εδώ, αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα είναι πρώτα και κύρια οι πολίτες του Λιβάνου. Ό,τι κάνουμε στη Γάζα, μπορούμε να το κάνουμε και στη Βηρυτό».

Πρόσθεσε επίσης ότι «η πολεμική αεροπορία κατευθύνεται βόρεια και η ισχύς της είναι πολύ μεγάλη. Δεν χρησιμοποιήσαμε ούτε το 10% της δύναμης της αεροπορίας στη Γάζα».

Πηγή: iefimerida 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση