ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Ισραήλ προαναγγέλλει δράση του στρατού πολύ σύντομα στα σύνορα με τον Λίβανο

Καθημερινές οι ανταλλαγές πυρών με τη Χεζμπολάχ

Την ανάληψη στρατιωτικής δράσης του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τον Λίβανο ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιόαβ Γκάλαντ.

Καθημερινά, στα σύνορα σημειώνονται καθημερινές ανταλλαγές πυρών με τη Χεζμπολάχ. Ο Γκάλαντ ενημέρωσε τους στρατιώτες που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας ότι θα εγκαταλείψουν την περιοχή αυτή για να μετατεθούν στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ.

«Σύντομα θα αναλάβουμε δράση (...) έτσι οι δυνάμεις στον βορρά θα ενισχυθούν», είπε ο Γκάλαντ, προσθέτοντας ότι έφεδροι θα αποσυρθούν προκειμένου να προετοιμαστούν για αυτές τις μελλοντικές επιχειρήσεις.

«Υψηλότερη πιθανότητα» πολέμου

Ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου Χερτσί Χαλεβί ανέφερε πρόσφατα ότι η πιθανότητα ενός πολέμου μέσα «τους επόμενους μήνες» στο βόρειο τμήμα της χώρας είναι σήμερα «πολύ υψηλότερη από ό,τι ήταν στο παρελθόν».

Από τότε που έγιναν οι επιθέσεις του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, οι οποίες πυροδότησαν τον πόλεμο στη Γάζα, σημειώνονται συχνές ανταλλαγές πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ, του σιιτικού ένοπλου κινήματος του Λιβάνου.

Σε περισσότερους από τρεις μήνες, περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Από την ισραηλινή πλευρά, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων εννέα στρατιώτες και έξι πολίτες, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση