ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Το Ισραήλ πολεμά σε όλα τα μέτωπα»

Τι δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι το Ισραήλ πολεμά «σε όλα τα μέτωπα» σε έναν πόλεμο που θα διαρκέσει πολλούς ακόμη μήνες μέχρι να επιτευχθεί η νίκη, καθώς η χώρα εισέρχεται στην 13η εβδομάδα του πολέμου κατά της Χαμάς στην Γάζα, πολέμου που έχει πυροδοτήσει επιθέσεις και άλλων οργανώσεων, συμμαχικών του Ιράν, κατά του εβραϊκού κράτους στον Λίβανο, την Υεμένη, την Συρία και το Ιράκ.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός δήλωσε ότι, αν η λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ κλιμακώσει τις επιθέσεις, θα υποστεί πλήγματα που δεν έχει καν ονειρευτεί, όπως και το Ιράν.

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ο διάδρομος που είναι γνωστός ως Philadelphi Corridor στην συνοριακή ζώνη ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Λωρίδα της Γάζας πρέπει να τελεί υπό τον έλεγχο του Ισραήλ.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ έδωσε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την ισραηλινή τηλεόραση καθώς ο πόλεμος κατά της Χαμάς βρίσκεται στην 13η εβδομάδα και έχει πυροδοτήσει την βία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και επιθέσεις από συμμαχικές του Ιράν οργανώσεις στον Λίβανο, την Συρία, την Υεμένη και το Ιράκ.

«Ο Philadelphi Corridor - ή, για να το πούμε πιο σωστά, το νότιο σημείο αποκλεισμού - πρέπει να βρίσκεται στα χέρια μας. Πρέπει να κλείσει. Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε άλλη διευθέτηση δεν θα διασφαλίσει την αποστρατιωτικοποίηση που επιδιώκουμε», είπε.

«Ο πόλεμος βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Πολεμάμε σε όλα τα μέτωπα. Η επίτευξη της νίκης θα απαιτήσει χρόνο. Όπως έχει πει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού, ο πόλεμος θα συνεχισθεί για πολλούς ακόμη μήνες», είπε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός.

Και σε μία ευθεία απειλή προς την Τεχεράνη πρόσθεσε: «Αν η (λιβανική σιιτική οργάνωση) Χεζμπολάχ κλιμακώσει τις επιθέσεις, θα υποστεί πλήγματα που δεν έχει καν ονειρευτεί, το ίδιο ισχύει και για το Ιράν».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση