ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τον νέο βομβαρδισμό στην Τζαμπαλίγια

«Η Χαμάς χρησιμοποιεί αθώους πολίτες ως ασπίδα»

Οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) επιβεβαιώνουν ότι η δεύτερη έκρηξη στην Τζαμπαλίγια ήταν αποτέλεσμα αεροπορικής επιδρομής.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας επιβεβαίωσαν ότι μια έκρηξη στη γειτονιά Φαλούτζα των προσφυγικών καταυλισμών της Τζαμπάλια οφείλεται σε αεροπορική επιδρομή την Τετάρτη.

Στην αεροπορική επιδρομή, αναφέρει ο στρατός του Ισραήλ, σκοτώθηκαν τρομοκράτες της Χαμάς.

Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για το δεύτερο χτύπημα στην Τζαμπαλίγια

«Νωρίτερα σήμερα, με βάση ακριβείς πληροφορίες, μαχητικά αεροσκάφη των IDF έπληξαν ένα συγκρότημα διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς στην Τζαμπαλίγια. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς εξουδετερώθηκαν κατά την επίθεση», αναφέρει η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

«Η Χαμάς κατασκευάζει σκόπιμα την τρομοκρατική της υποδομή κάτω, γύρω και μέσα σε πολιτικά κτίρια, θέτοντας σκόπιμα σε κίνδυνο τους πολίτες της Γάζας» προσθέτουν οι IDF.

«Οι IDF έχουν παροτρύνει τους κατοίκους της Γάζας σε αυτή τη γειτονιά να εκκενώσουν την περιοχή[...]. Οι IDF συνεχίζουν να καλούν όλους τους κατοίκους της βόρειας Γάζας και της πόλης της Γάζας να εκκενώσουν προς τα νότια σε μια ασφαλέστερη περιοχή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ένα ισραηλινό χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια την Τρίτη άφησε καταστροφικές ζημιές και σκότωσε μεγάλο αριθμό ανθρώπων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και γιατρούς που βρίσκονται στην περιοχή. Το Ισραήλ λέει ότι το χτύπημά του στόχευσε και σκότωσε έναν κορυφαίο διοικητή της Χαμάς, ενώ η Χαμάς διέψευσε την παρουσία ενός από τους ηγέτες της στον καταυλισμό.

Ισραηλινός στρατός: Σπάσαμε τις γραμμές άμυνας του μετώπου της Χαμάς στη βόρεια Γάζα

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε ότι οι δυνάμεις του στρατού έσπασαν τις πρώτες γραμμές άμυνας της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Ο Χαγκάρι δήλωσε επίσης ότι ο στρατός σκότωσε τον επικεφαλής της αντιαρματικής συστοιχίας της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή και ότι ο αρχηγός του επιτελείου του στρατού ενέκρινε τα σχέδια για τη συνέχιση του πολέμου.

Λωρίδα της Γάζας: Ο ΟΗΕ καταγγέλλει νέα «ωμότητα», μετά τον δεύτερο βομβαρδισμό στην Τζαμπαλίγια

Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ, Μάρτιν Γκρίφιθς, κατήγγειλε την Τετάρτη (1/11) τον βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια, στη Λωρίδα της Γάζας.

O βομβαρδισμός, δεύτερος μέσα σε λίγες ώρες, όπως καταγγέλλεται, προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο αξιωματούχος του ΟΗΕ έκανε λόγο για «την τελευταία χρονικά ωμότητα που πλήττει τους κατοίκους της Γάζας, όπου οι μάχες εισήλθαν σε μια φάση ακόμη πιο τρομακτική, με ακόμη πιο φρικτές συνέπειες σε ανθρωπιστικό επίπεδο».

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Γκρίφιθς εξέφρασε τη θλίψη του για «τον κόσμο που δείχνει ανίκανος, ακόμη και απρόθυμος να δράσει», για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος.

Η Χαμάς απειλεί ότι θα κάνει και άλλες επιθέσεις στο Ισραήλ, όπως αυτή της 7ης Οκτωβρίου

Νωρίτερα, αξιωματούχος της Χαμάς ορκίστηκε ότι οι τρομοκράτες θα επαναλάβουν τις φρικτές επιθέσεις που έκαναν κατά του Ισραήλ νωρίτερα αυτόν το μήνα, «ξανά και ξανά», μέχρι να καταστραφεί πλήρως η χώρα.

Ο Γκάζι Χαμάντ, μέλος του πολιτικού γραφείου λήψης αποφάσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης, προειδοποίησε ότι η ηγεσία της Χαμάς στη Γάζα θα επαναλάβει τη συντονισμένη επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, που οι τρομοκράτες αποκαλούσαν επιχείρηση «Πλημμύρα της Αλ Άκσα», κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.400 Ισραηλινοί, ενώ περίπου 240 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στη Γάζα ως όμηροι.

Χαμάς: Θα ξανακάνουμε επιθέσεις κατά του Ισραήλ

«Η πλημμύρα της Αλ Άκσα είναι μόνον η πρώτη φορά, και θα υπάρξει και δεύτερη, τρίτη, τέταρτη, γιατί έχουμε την αποφασιστικότητα και τις δυνατότητες να πολεμήσουμε», δήλωσε ο Χαμάντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Λιβάνου.

Ο Χαμάντ δήλωσε ότι η Χαμάς είναι πρόθυμη να «πληρώσει το τίμημα».

«Αποκαλούμαστε έθνος μαρτύρων και είμαστε υπερήφανοι που θυσιάζουμε μάρτυρες», δήλωσε ο Χαμάντ. «Το Ισραήλ είναι μια χώρα που δεν έχει θέση στη γη μας. Πρέπει να απομακρύνουμε αυτή τη χώρα, διότι αποτελεί μια καταστροφή για την ασφάλεια, τον στρατό και την πολιτική για τα αραβικά και ισλαμικά έθνη και πρέπει να τελειώσει».

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση