ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Ισραήλ δημοσίευσε φωτογραφίες των παιδιών που απήγαγε η Χαμάς

«Θα έπρεπε να είναι στις οικογένειές τους»

Φωτογραφίες των 40 παιδιών που κρατούνται όμηροι στα χέρια των εξτρεμιστών της Χαμάς δημοσίευσαν η κυβέρνηση του Ισραήλ και οι IDF στα social media, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

«Θα πρέπει να είναι με τις οικογένειές τους. Όχι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο κάπου στη Γάζα», αναφέρει η δήλωση στον επίσημο λογαριασμό X του Ισραήλ.

Από την πλευρά τους, οι IDF έκαναν λόγο για παιδιά που «τους έκλεψαν την αθωότητα και κρατούνται όμηροι των βάρβαρων χασάπηδων της Χαμάς. Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε μέχρι να επιστρέψουν όλοι στα σπίτια τους».

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξη Τύπου στην ισραηλινή πρεσβεία στο Λονδίνο, οικογένειες ομήρων ζήτησαν την απελευθέρωσή τους.

Ο Τόμας Χαντ, ο πατέρας της 9χρονης Έμιλι από το κιμπούτς Μπεερί, ανέφερε: «Την πήραν μακριά, την απήγαγαν και την πήγαν στη Γάζα».

«Αν έχετε οικογένειες και παιδιά, φανταστείτε μια μέρα ότι ένας από αυτούς έχει φύγει. Ο απόλυτος τρόμος ενός 9χρονου κοριτσιού κάτω σε αυτές τις σκοτεινές σήραγγες. Ο απόλυτος τρόμος και ο πανικός κάθε ώρα της ημέρας. Θα πρέπει να λέει κάθε μέρα: "Πού είναι ο μπαμπάς μου; Γιατί δεν έρχεται να με σώσει;"».

Οι οικογένειες των ομήρων της Χαμάς παραμένουν μέσα στον πόνο και στην αβεβαιότητα για την τύχη των αγαπημένων τους. Σήμερα είναι η 45η ημέρα από τότε που οι ένοπλοι της Χαμάς κρατούν ομήρους Ισραηλινούς.

Πηγή: iefimerida.gr  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση