ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Την χτύπησε και πήγε να την πνίξει επειδή δεν θα έκαναν μαζί Πρωτοχρονιά

«Πήδηξα από το μπαλκόνι για να σωθώ»

«Πήδηξα από το μπαλκόνι για να γλιτώσω τη ζωή μου, διαφορετικά θα ήμουν νεκρή» λέει στο protothema.gr η 28χρονη γυναίκα που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον 30χρονο σύντροφό της, σε πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, λίγες ημέρες πριν την αλλαγή του χρόνου.

Η νέα σοκαριστική υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου όταν η γυναίκα δέχθηκε άγρια κακοποίηση από τον 30χρονο με τον οποίον διατηρούσαν ερωτικό δεσμό και κατέληξε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και άλλα χτυπήματα στο νοσοκομείο.

Όπως περιγράφει η ίδια, όλα έγιναν για ασήμαντη αφορμή και χωρίς να προηγηθεί κάποιος καβγάς. Όταν ανέβηκε στο διαμέρισμα του συντρόφου της, εκείνος κλείδωσε την πόρτα και άρχισε να την χτυπάει με κλωτσιές και μπουνιές, ενώ δεν σταμάτησε ούτε τη στιγμή που έπεσε σχεδόν λιπόθυμη στο πάτωμα. Μάλιστα, κάποια στιγμή, επιχείρησε να την πνίξει με μία γκλίτσα που της έβαλε στο λαιμό και την πατούσε με δύναμη. Η γυναίκα, στην προσπάθειά της να γλιτώσει τη ζωή της, πήδηξε από τον δεύτερο όροφο και προσγειώθηκε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και έτσι κατάφερε να ζητήσει βοήθεια από ένα κορίτσι που κάλεσε την Άμεση Δράση.

«Ευχαριστώ τον Θεό που για μια στιγμή αυτός αποχώρησε από το δωμάτιο και μπόρεσα να πηδήξω από το παράθυρο, για να σωθώ. Έζησα την απόλυτη φρίκη» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς, μέσα από το νοσοκομείο, όταν πήγαν για να της πάρουν κατάθεση.

Όπως λέει η 28χρονη, τη στιγμή που ο 30χρονος τη χτυπούσε βάναυσα και προσπαθούσε να την πνίξει ήταν σίγουρη ότι θα ήταν νεκρή και γι' αυτόν τον λόγο αναγκάστηκε να πηδήξει από το παράθυρο, για να μην πεθάνει από τα δικά του χέρια.

Οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν τον δράστη

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση και θα πρέπει να ερευνηθεί έιναι ότι, σύμφωνα με το θύμα, οι αστυνομικοί ήρθαν «πρόσωπο με πρόσωπο» με τον 30χρονο όταν έφτασαν στο διαμέρισμα, όμως, αντί να του περάσουν χειροπέδες, τον άφησαν να φύγει, με αποτέλεσμα να μη συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος είναι γνωστός στις Αρχές, καθώς έχει ποινικό παρελθόν.

«Θέλω αυτός άνθρωπος να μπει στη φυλακή και να πληρώσει για το κακό που μου έχει κάνει. Αν μείνει ελεύθερος, στη θέση τη δική μου μπορεί να είναι κάποια άλλη κοπέλα. Θέλω να σταματήσει αυτός ο "κύκλος" άδικων χαμών γυναικών από "αρρωστημένα" μυαλά"» τονίζει η γυναίκα.

Η ίδια επισημαίνει ότι δεν προηγήθηκε κανένας καβγάς εκείνη την ημέρα, απλά ενημέρωσε τον 30χρονο ότι θα περνούσε την Πρωτοχρονιά με την οικογένειά της και όχι μαζί του. Τότε, εκείνος άρπαξε το κινητό της τηλέφωνο, ανέβηκε στο διαμέρισμα και, όταν τον ακολούθησε, την ξυλοκόπησε άγρια, ενώ προσπάθησε να την πνίξει.

Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, μεταξύ άλλων η γυναίκα έφερε κακώσεις κεφαλής, τραύμα στο αριστερό μάτι και μώλωπες στο κρανίο και περιμετρικά στον λαιμό.

Μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Η 28χρονη, μέσω της συνηγόρου της, Νίκης Μπαλτά, θα καταθέσουν μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς πιστεύουν ότι οι Αρχές δεν εκτίμησαν σωστά την υπόθεση καθώς στον άντρα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για πλημμελήματα, μεταξύ άλλων της σωματικής βλάβης.

«Η παθούσα υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της μέσα στο διαμέρισμά του. Υπάρχει ιατρική γνωμάτευση η οποία μιλάει για κάκωση της κεφαλής και μώλωπες περιμετρικά του λαιμού, πράγμα το οποίο καθιστά ξεκάθαρο ότι έγινε απόπειρα ανθρωποκτονίας» τονίζει στο protothema.gr, η δικηγόρος του θύματος, Νίκη Μπαλτά.

«Η κοπέλα γλίτωσε από θαύμα και επειδή κατάφερε κάποια στιγμή να του ξεφύγει και να πηδήξει από τον δεύτερο όροφο στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου. Αιμόφυρτη και με νοήματα, κατάφερε να ζητήσει από ένα κορίτσι που την είδε πίσω από το τζάμι να καλέσει το "100" προκειμένου να συλλάβουν τον άντρα. Η αστυνομία προσήλθε, δεν τον συνέλαβε, είναι ελεύθερος και απειλεί με τον τρόπο του, όπως με δημοσιεύσεις στο Facebook, κ.α. Βλέποντας όλα αυτά, ως συνήγορός της αισθάνομαι ότι πρέπει να καταθέσουμε μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έχοντας όλα τα στοιχεία που το αποδεικνύουν, για να αποκατασταθεί η αλήθεια και για να μην έχουμε ακόμα μια γυναίκα η οποία θα είναι θύμα ενός άνδρα που "έτσι απλά" ήθελε να την αποτελειώσει» υπογραμμίζει η κυρία Μπαλτά.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση