ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Την δάγκωσαν μέχρι θανάτου τα σκυλιά - Πώς έγινε η τραγωδία με την 50χρονη

«Δεν είναι η πρώτη φορά που τα σκυλιά έχουν δραπετεύσει»

Στον εισαγγελέα οδηγείται το πρωί ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη μητέρα δύο παιδιών στην αυλή του σπιτιού της, στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε χθες ότι ο 37χρονος είχε συλληφθεί νωρίτερα και κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα Ωραιοκάστρου ενώ θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια σε συνδυασμό με παράβαση της Νομοθεσίας περί ζώων, ενώ του επιβλήθηκε και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Τα τρία τσομπανόσκυλα δάγκωναν τη γυναίκα μέχρι να ξεψυχήσει μέσα στην αυλή του σπιτιού της όπου βγήκε για κάποιες εργασίες λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σκυλιά ξέφυγαν από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη τους, ο οποίος και συνελήφθη. Σοκαρισμένοι είναι συγγενείς, φίλοι αλλά και κάτοικοι της περιοχής από τον άδικο χαμό της γυναίκας.

Πως έγινε η επίθεση των σκύλων στην άτυχη 50χρονη

Η άτυχη 50χρονη έκανε κηπουρικές εργασίες το μεσημέρι της Κυριακής (10/12), όταν ξαφνικά τα σκυλιά διέφυγαν από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη τους, και διασχίζοντας τουλάχιστον 50 μέτρα, μπήκαν στην αυλή της γυναίκας και της επιτέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υπήρχε και ένας κηπουρός που τη βοηθούσε, αλλά εκείνη τη στιγμή βρισκόταν πίσω από τον φράχτη και λόγω προβλημάτων ακοής και ομιλίας δεν αντιλήφθηκε την επίθεση στην 50χρονη.

Οι δύο γιοί της άτυχης γυναίκας, 17 και 18 ετών, βρισκόντουσαν εκείνη τη στιγμή μέσα στο σπίτι. Μόλις άκουσαν τις φωνές, βγήκαν έξω αλλά πλέον ήταν ήδη αργά. Μόλις έφτασαν στο σημείο οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ και διασώστες του ΕΚΑΒ η 50χρονη είχε ήδη φύγει από τη ζωή.

Κατάθεση έδωσε χθες ο συλληφθείς ιδιοκτήτης των σκυλιών στο ΑΤ Ωραιοκάστρου, ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα.

Φίλη 50χρονης: «Τα σκυλιά αυτά είναι γνωστά στη περιοχή και άγρια»

Μια φίλη της 50χρονης, συγκλονισμένη από το τρομακτικό περιστατικό, είπε ότι «τα σκυλιά είναι δεσποζόμενα, άγρια κατά ομολογία εδώ των κατοίκων».

Συνέχισε λέγοντας: «Ήταν πάνω σε μία στάνη και τα έφερε αυτός εδώ γιατί το σπίτι είναι μόνο του και έμπαιναν μετανάστες και το έκλεβαν, τα είχαν για να προφυλάσσουν το οικόπεδο και το σπίτι και έτσι ξέφυγαν».

Πρώην σύζυγος 50χρονης: «Δεν είναι η πρώτη φορά που τα σκυλιά έχουν δραπετεύσει»

Ο πρώην σύζυγος της 50χρονης είπε ότι «ξέφυγαν σκυλιά από τον γείτονα, τρία τεράστια, άγρια». «Κλάδευε μέσα η πρώην σύζυγος, είμαστε χωρισμένοι, έξω ήταν ο κηπουρός, κωφάλαλος είναι ο άνθρωπος. Μπήκαν μέσα, τη φάγανε. Ήρθαν τρία ασθενοφόρα, έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δεν την έσωσαν. Τα σκυλιά είναι από σπίτι. Έχουν φύγει πολλές φορές και κυνήγησαν πολλές φορές κόσμο, δεν είναι η πρώτη φορά», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το τραγικό συμβάν

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (10-12-2023) στην περιοχή της Νεοχωρούδας, τρία μεγαλόσωμα σκυλιά, ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, εισήλθαν σε αυλή οικίας 50χρονης ημεδαπής και της επιτέθηκαν με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Ωραιοκάστρου ο ιδιοκτήτης των σκύλων και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σε συνδυασμό με παράβαση της Νομοθεσίας περί ζώων θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα».

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση